JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– LO må presse Ap

Venstre-leder Trine Skei Grande er spent på hvordan LO-leder Gerd Kristiansen vil følge opp vedtakene på LO-kongressen om å styrke asylsøkernes rettigheter.

Skei Grande mener at LO må legge press på Arbeiderpartiet.

– LO og fagbevegelsen har styrke til å gjøre den jobben som SV aldri klarte, nemlig å presse den rødgrønne regjeringen til å endre sin inhumane og iskalde politikk overfor papirløse og asylbarn, sier hun.

– Les også: Bunnmåling for Venstre

Det hører med til sjeldenhetene at Trine Skei Grande snakker pent om LO. Nå mener hun det er på sin plass.

– Det er all grunn til å rose LO for vedtaket på LO-kongressen om å gi asylsøkere rett til å jobbe, at de går inn for å opprette et eget informasjonssenter for papirløse og at de vil stanse i hjemsendelsen av asylbarn til krigsområder, sier hun.

I vedtaket som LO-kongressen fattet sist uke, heter det blant annet at «Papirløse arbeidstakere blir i økende grad utnyttet som billig arbeidskraft av useriøse arbeidsgivere. LO må vise solidarisk støtte til en sårbar gruppe i det norske samfunnet».

Det slås også fast at «LO vil arbeide for at barnekonvensjonen legges til grunn for opphold i lande. Det samme vernet må gjelde unge, enslige asylsøkere».

– Les også: – Beklager ordet kvalme

LO og Venstre er på kant med hverandre på flere områder i arbeidslivspolitikken. Men i asylvedtaket mener Skei Grande at hun ser LO på sitt beste.

– LO og fagbevegelsen er på sitt beste når de hever blikket utenfor egne rekker og utviser solidaritet med dem som faller utenfor. Da er det virkelig grunn til å være stolt av LO. Nå gjelder det at LOs nyvalgte leder Gerd Kristiansen følger opp kongressens vedtak og legger press på Ap for å endre asylpolitikken i en mer human og rettferdig retning, sier Skei Grande. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse