JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Mangel på politisk gangsyn

– Det er forskjell på om Sp-statsrådene har gjort noe formelt ulovlig eller om de demonstrerer mangel på politisk gangsyn.

Det mener både KrF og Venstre.

Lovavdelingen i Justisdepartementet onsdag konkluderte med at Senterparti-statsrådene Liv Signe Navarsete, Magnhild Meltveit Kleppa og Terje Riis-Johansen var habile i forbindelse med avgjørelser knyttet opp mot Eidsiva Energi og Troms Kraft og styreverv for personer med tilknytning til disse selskapene.

I opposisjonspartiene er det imidlertid ikke mye forståelse for de tre statsrådenes opptreden.

– Habilitet er ikke bare juss, det er også en vurdering hos hver enkelt. Her er det klart at de tre bare lener seg på jussen og ikke har sett på om de vedtakene de har vært med på kan skape usikkerhet, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

Hans Olav Syversen i Kristelig Folkeparti er av samme oppfatning. Han sier Sp-toppene burde oppført seg annerledes.

– Rent formelt har de gjort det rette, men spørsmålet er om det framstår som tillitvekkende eller ikke. Poenget er mye mer om de har utvist politisk gangsyn, sier Syversen.

Skei Grande sier at det er flere spørsmål i saken om ulovlig pengestøtte til Senterpartiet enn det som er knyttet til habilitet.

– Det ligger jo kriminelle handlinger i bunnen og kontroll- og konstitusjonskomiteen har rettet mange spørsmål til regjeringsmedlemmene som går ut over spørsmålene om habilitet, sier Skei Grande. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse