JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Norge driver overvåking

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at Norge driver overvåking i andre land.

Han vil derimot ikke utdype hvordan denne overvåkingen skjer, melder P4.

– Vi har også tiltak knyttet til våre ambassader som handler om å ivareta sikkerheten. Det varierer veldig mellom ulike land, sier Stoltenberg.

Han understreker at Norge holder seg innenfor reglene som gjelder i de forskjellige landene.

Videre mener Stoltenberg at overvåking er nødvendig og naturlig, og at det er greit at USA overvåker nordmenn, så lenge de gjør det i tråd med norske regelverk.

– Jeg opplever at vi har et godt og ryddig forhold til USA, men det vil selvfølgelig være grunnlag for oss å ta opp denne saken med amerikanerne hvis det viser seg at det er blitt begått ting som er i strid med norsk lov og regelverk. Det får vi komme tilbake til når vi vet mer sikkert hva som har skjedd, sier statsministeren. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse