JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Satt langt inne

Tove Paule legger ballen død etter den dramatiske opptakten på siste dag av Idrettstinget i Oslo søndag.

Oslo (ANB): Den avtroppende presidenten fikk den beklagelsen hun forlangte fra valgkomiteens leder, Arvid Sulland.

Hun truet med å gå videre med saken, dersom han ikke trakk tilbake utsagnene om korrupsjon og økonomisk kriminalitet som han hadde framført i media i forkant av tinget.

– Jeg kan finner meg ikke i dette, og kan ikke forlate norsk idrett med slike stempler på meg, sa en mildt sagt irritert Paule.

Sulland repliserte at det var helt uproblematisk for ham å trekke tilbake uttrykkene han hadde brukt, ifølge ham selv «i kampens hete» og som han følte han var blitt provosert til.

Satt langt inne

– Jeg registrerer at han beklaget dette, men for å være ærlig synes jeg beklagelsen satt langt inne, sier Tove Paule til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun er med andre ord bare sånn passe tilfreds med svaret fra valgkomiteens leder, men fastslår at hun nå legger ballen død. I hvert fall i første omgang.

– Jeg skal ta en vurdering etter hvert om jeg skal foreta meg noe. Men akkurat nå skal jeg hjem og forberede foredraget jeg skal holde på en kongress i Geneve mandag, i regi av IOC, om idrett for fred og utvikling, sier hun.

Renvasket av tinget

– Hvordan har du opplevd denne saken personlig inn mot tinget?

– Den som har ren samvittighet kan alltid gå med hevet hode, og det kan jeg si med 100 prosent sikkerhet er tilfellet for min del i denne saken. Det har ikke vært noe problem for meg å forberede meg til tinget som jeg hadde planlagt, selv om jeg brukte mye tid på media i begynnelsen av uka, sier Paule.

– Føler du at tinget nå har renvasket deg?

– Ja, så absolutt. Det føler jeg skjedde allerede på åpningsdagen gjennom mottakelsen jeg fikk. Behandlingen av saken søndag forsterket dette ytterligere, sier Tove Paule. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse