JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Storberget redegjør neste uke

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) regner med at justisminister Knut Storberget (Ap) kan redegjøre om overvåkingssaken først neste uke.

Da TV 2 avslørte overvåkingsenheten til den amerikanske ambassaden i Oslo, var Storberget rask med å varsle at han ville redegjøre om saken for Stortinget. Det var ventet at det ville skje i løpet av denne uken, men slik blir det ikke.

– Justisdepartementet regner med at de tirsdag, senest torsdag i neste uke, skal kunne ha de svar som gjør det mulig for Storberget å gi en redegjørelse for Stortinget, sier stortingspresident Andersen til TV 2.

Storberget har i etterkant av avsløringene bedt om svar fra Politidirektoratet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om hva de visste om saken. Grunnen til at redegjørelsen i Stortinget har latt vente på seg, er at Storberget selv venter på svar, ble det opplyst tirsdag.

Stortingets visepresident, Frps Øyvind Korsberg, mener imidlertid at ministeren burde ha orientert Stortinget på et langt tidligere tidspunkt.

– Jeg reagerer på at det tar så lang tid før regjeringen redegjør for Stortinget i en så alvorlig sak. Det kan være en spekulasjon om at noen ønsker at det skal gå litt tid før regjeringen kommer til Stortinget, fordi det kan ligge mye alvorlig informasjon i den informasjonen Stortinget kommer til å få, sier Korsberg.

Frp-politikeren mener Stortinget burde blitt informert umiddelbart i en sak der ulovlig overvåking blir antydet.

– Vi kan ikke holde oss orientert gjennom å lese aviser og se på TV, vi må forholde oss til statsråden, sier Korsberg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse