JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Streik truer strømnettet

Alle de 217 ansatte i Statnett som er medlemmer i EL & IT, tas ut i streik fra tirsdag morgen.

– Det betyr at vi ikke har beredskap til å rette feil i sentralnettet. Vi kan ikke lenger gå god for sikker forsyning av strøm i Norge, sier konserndirektør Øivind Rue i Statnett i en pressemelding.

Medlemmene som tas ut, omfatter ifølge konserndirektøren praktisk talt hele den operative beredskapen for sentralnettet som sikrer driften av kraftsystemet i Norge.

– Dette er en meget alvorlig situasjon. Hvis det skjer en feil i nettet, har vi ingen til å finne eller rette opp feilen. Det betyr at store områder kan bli langvarig mørklagt med påfølgende fare for liv og helse. Sikker elforsyning er Statnetts ansvar og er livsnødvendig i et moderne samfunn, sier Rue.

– Les også: Dyrere strøm – igjen

Han opplyser at Statnett ba om et omfattende generelt unntak fra streiken for å sikre forsyningssikkerhet uten å få det innvilget.

– Dette gjorde vi fordi vi ikke anser det forsvarlig å sikre det norske kraftsystemet gjennom enkeltdispensasjoner, sier han.

Aksjonen blant de ansatte er en sympatistreik til støtte for arbeidskonflikten i IT-bedriften Atea. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse