JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– SV får ikke medhold i skolekrav

Et av SVs mest sentrale krav i valgkampen blir mest sannsynlig stoppet av regjeringspartnerne.

SV vil innføre en lovbestemt regel for hvor mange elever en lærer kan ha. Men i forhandlingene om en ny regjeringsplattform blir forslaget mest sannsynlig stoppet av regjeringspartnerne Arbeiderpartiet og Senterpartiet, skriver bladet Utdanning.

Mange av landets lærere kjenner på kroppen hva det vil si å ha mange elever som kjemper om oppmerksomheten. Dette ønsker SV å gjøre noe med.

Kravet om en lovbestemt regel for hvor mange elever en lærer kan ha var derfor en av de sentrale valgkampsakene til partiet.

– De som går i første til fjerde klasse, skal ha en lærer per 15 barn, sa finansminister Kristin Halvorsen under partiets valgkampåpning tidligere i høst.

For å innfri dette trengs 3.000 nye lærerårsverk. Og prislappen er på 1,6 milliarder kroner.

Ifølge bladet Utdanning vil verken Senterpartiet eller Arbeiderpartiet innføre en slik maksgrense.

Utdanningspolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet, Gerd Janne Kristoffersen, sier at de vil ha flere lærere, men at SVs forslag om maks 15 elever per lærer i 1.-4. klasse er for rigid.

– En skole må stå fritt til å organisere undervisningen slik lærerne selv ønsker. Hovedsaken for oss er at det er et visst antall lærere på hver skole med et visst antall elever. Vi må ikke lage et for rigid system, som ikke vil fungere i skolehverdagen, sier hun til NRK.

Heller ikke KS ønsker å diskutere SVs valgkampsak.

– KS er ikke glad i normer. Vi ønsker større handlingsrammer for den enkelte skole og ønsker å se dette ut fra det lokale behovet for lærere og elever, sier administrerende direktør Sigrun Vågeng i KS. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse