JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Uegnet som fylkesmann

Arbeiderpartiets fylkesleder i Hordaland mener Lars Sponheim (V) ikke bør få jobben som fylkesmann.

– Sponheim er for kontroversiell i stilen og for lite samlende, sier Aps fylkesleder i Hordaland, Sveinung Valle, til Bergens Tidende.

På representantskapsmøtet til Hordaland Arbeiderparti sa Valle at Sponheim ikke er den rette til å bli statens forlengede arm i Hordaland.

– Lars Sponheim kan jo ikke sies å være en særlig populær mann i Hordaland, sier Valle og viser til at Sponheim ikke klarte å få nok stemmer i hjemfylket til å returnere til Stortinget.

Stillingen som fylkesmann er ennå ikke utlyst, men den tidligere KrF-politikeren Svein Alsaker skal gi seg som statens mann i fylket. Sponheim har tidligere sagt at han er interessert i stillingen.

– Vi har alle lært å kjenne Sponheim på godt og vondt. Han har hatt en rekke kontroversielle uttalelser og er ekspert på å bruke spissformuleringer for å komme i media. Å være fylkesmann er en meget spesiell stilling, og jeg synes ikke Sponheims stil passer med det embetet, sier Valle.

Lars Sponheim selv mener det vil vekke oppsikt hvis regjeringen lar det gå politikk i utnevnelsen av fylkesmann.

– Det er oppsiktsvekkende og meningsløst at Hordaland Ap gjør dette til et tema før det foreligger en eneste søknad. Det tyder på at de har lagt et løp, mener han.

Sponheim sier at han fortsatt vurderer om han skal søke stillingen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse