JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi klarte det!

En av dem som smiler mest i dag er Turid Lilleheie, leder av Norsk Tjenestemannslag (NTL). – Vi klarte det - vårt aller viktigste krav! Resten er til å leve med, sier Lilleheie.

anne.grete@lomedia.no

– Vi har fått et viktig og historisk likelønnsløft, sier NTL-leder Turid Lilleheie.

Hun fortsetter:

– Med generelle tillegg med likelønnsprofil, penger til et justeringsoppgjør som skal styrke kvinnedominerte stillingskoder, og likelønnsføringer på de lokale forhandlingene i staten, har vi fått et godt likelønnsløft i staten.

300 millioner til kvinnedominerte grupper

Totalrammen for oppgjøret ligger på om lag 3,3 prosent. Det er noe over resultatet i frontfaget. Ekstramidlene til et løft for noen store, kvinnedominerte grupper utgjør rundt 300 millioner kroner.

Likelønnssatsingen viser seg gjennom alle tre hovedelementene i den økonomiske delen av tariffoppgjøret:

– Det gis et generelt tillegg med virkning fra 1. mai 2010. For NTLs medlemmer starter det på rundt 8500 kroner, stiger til 9700 kroner opp til og med lønnstrinn 59, og deretter 2,1 prosent fra lønnstrinn 60 til lønnstrinn 98, sier Lilleheie.

Likelønnsløft under justeringsoppgjøret

Det er avsatt 1 prosent til sentrale justeringsforhandlinger, med virkning fra 1. juli 2010.

– Det er her hovedvekten av likelønnsløftet kommer, forklarer Lilleheie.

Føringene for justeringsoppgjøret er at 66 prosent av rammen skal gå til kvinner.

– Vårt mål er å justere lønnsplanene til noen av de mest kvinnedominerte stillingskodene under justeringsoppgjøret. Slik sikrer vi et likelønnsløft som har en varig virkning, og som gjør at andre grupper ikke kan stille motkrav, sier NTL-lederen.

Historisk oppgjør

Det er også avsatt 0,8 prosent til lokale forhandlinger pr 1. september 2010.

– Med føringene som nå er lagt på de lokale forhandlingene har vi også sikret oss en likelønnsprofil på denne delen av oppgjøret, sier Lilleheie.

Hun legger til at de selvsagt gjerne skulle hatt enda bedre likelønnsprofil, men at det de nå har klart, ikke er mindre enn historisk.

Annonse
Annonse