JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Viktig å komme raskt i gang

Erik Solheim understreker viktigheten med å komme raskt i gang med hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen i Haiti.

Utviklingsministeren var onsdag ettermiddag i møte med blant andre Norges Røde Kors og Kirkens Nødhjelp for å drøfte situasjonen i Haiti.

– Alle som jeg har snakket med har rapportert om forferdelige og hjerteskjærende scener, og det er en veldig dramatisk situasjon som rammer de som allerede er rammet av stor fattigdom, sier Solheim til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han bekrefter at minst en norsk statsborger er skadet, mens de foreløpige dødstallene etter jordskjelvet er over 100.000.

– Situasjonen er ekstra vanskelig ettersom også hjelpeapparatet er rammet av katastrofen, og både skoler og sykehus er ødelagt i skjelvet. Det viktigste nå er at nødhjelpen kommer raskt i gang slik at de som er hardest rammet får akutt hjelp. Nå må flest mulig reddes, sier Solheim.

Norge bidrar med hver femte kroner i FNs nødhjelpsfond som er tatt i bruk etter jordskjelvkatastrofen, og foreløpig er det ikke bestemt om det skal bevilges ekstra midler til Haiti.

– Vi skal ha flere møter med de frivillige organisasjonene, og vi evaluerer situasjonen fra dag til dag.

Opptil 200 FN-ansatte er savnet.

– Både lederen og nestlederen er mest sannsynlig omkommet, og 15 FN-soldater er bekreftet omkommet. Situasjonen er helt forferdelig, sier utviklingsministeren. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse