JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Viktigst å binde opp Frp

Sentrale Høyre-politikere sier en blåblå regjering er det beste alternativet.

Dette fordi Frp vil skape for mye trøbbel på utsiden.

Dersom de rødgrønne mister makten, må Erna Solberg trolig velge å gå sammen med bare Frp, eller bare KrF og Venstre. Flere av Høyres stortingsrepresentanter har allerede konkludert med at det første er det beste, ifølge Aftenposten.

– Et surt og aggressivt Frp som føler seg utestengt, kan bli et mareritt for en ny regjering. Det er for alle formål best å ha Frp med på laget, sier en av dem.

– Les også: Beskylder Jens for folkemord

Utad kommenterer partiledelsen bare den uttalte førsteprioriteringen om et firepartssamarbeid. Men på bakrommet diskuterer de sannsynligheten for at Høyre blir en del av en mindretallsregjering. Da mener flere det er lettere å først bli enig med Frp i regjering, og så forhandle med KrF og Venstre, enn omvendt.

De skal også frykte at et Frp på utsiden kan ta opp igjen konkurransen om å være største borgerlige parti. Stortingsrepresentant Lars Myraune fra Nord-Trøndelag bekrefter at det er viktigere for partiet å binde opp Frp i regjering enn de to andre partiene.

– Les også: Mange har forhåndsstemt

– Det kan fort bli en veldig tøff hverdag, sier han om det andre alternativet.

Et håp for mange i partiet er også å starte med en blåblå regjering, og få med Venstre og KrF for eksempel etter to år, skriver Aftenposten.

(ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse