JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

101 skoler lagt ned

Det har blitt over hundre færre offentlige grunnskoler de årene den rødgrønne regjeringen har styrt Norge.

Landslaget for nærmiljøskolen reagerer sterkt på at det har blitt over hundre færre offentlige grunnskoler i løpet av de årene den rødgrønne regjeringen har styrt Norge.

I den første Soria Moria-erklæringen erklærte den rødgrønne regjeringen at de ville kjempe for å opprettholde en desentralisert skolestruktur. I dag er det 101 færre grunnskoler i Norge enn da de tok over styringen, noe leder Brite Kandal i Landslaget for nærmiljøskolen mener er altfor mange nedleggelser.

– Jeg blir veldig lei meg på vegne av barna. Det er en menneskerett at de skal gå på skole der de bor. Jeg mener det skal veldig sterke argumenter til for å frata et barn retten til det, sier hun til NRK.

Dårlig økonomi gjør at flere kommuner diskuterer skolenedleggelser under arbeidet med neste års budsjett. Foreningen Landslaget for nærmiljøskolen får stadig henvendelser fra fortvilte foreldre som reagerer på at barna må sitte mange timer på skolebussen.

– Jeg synes det er temmelig ille at unger fra seksårsalderen skal sitte fra en til to timer på buss eller i drosje hver eneste dag, sier Kandal. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse