JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

800.000 i bot etter dødsulykke

Selskaper i Mo i Rana er bøtelagt etter at en bygningsarbeider omkom i en ulykke.

Ruukki Profiler er ilagt en bot på 500.000 kroner mens Momek Service er ilagt en bot på 300.000 kroner, for brudd på bestemmelser i arbeidsmiljøloven om krav til risikoanalyse og tiltak i forbindelse med et byggeoppdrag, skriver Rana Blad.

En ansatt i firmaet Momek Service som var direkte involvert i ulykken har fått et forelegg på 20.000 kroner for brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser om tilstrekkelig aktsomhet for å hindre farer og skadeunder utøvelse av arbeidet.

Straffereaksjonene er ilagt etter en ulykke inne i Mo industripark den 8. september 2008. Rune Roghell som utførte et arbeidsoppdrag for Momek inne i en industrihall hos Ruukki Profiler, falt ned fra en personlift og omkom. Den direkte årsaken til at Roghell falt, var at en traverskran støtte borti en personlift, hvor det befant seg to personer. Liften veltet i sammenstøtet, og en av de to som befant seg i denne, omkom.

I tillegg til bot, er Ruukki Profiler ilagt å betale oppreisningserstatning på til sammen 300.000 kroner til Rune Roghells kone og to barn.

Dersom en eller flere av partene ikke vedtar bøtene og foreleggene, vil saken ende opp i Rana tingrett. (ANB)

Les hele saken i Rana Blad

Warning
Annonse
Annonse