JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NOF-lederen:

– Forsvarets langtidsplan vil ramme tusenvis av arbeidstakere

Forbundsleder Egil Andrè Aas Norsk Offisersforbund raser mot regjeringen etter at Forsvarets langtidsproposisjon ble langt fram.
VARSLER KAMP: Forbundsleder Egil Andrè Aas NOF er kritisk til regjeringens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret.

VARSLER KAMP: Forbundsleder Egil Andrè Aas NOF er kritisk til regjeringens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret.

Kristian Brustad

nina.hanssen@lomedia.no

– Slik vi ser dette så vil forsvarsevnen svekkes, flere tusenvis blir rammet av flytteforslagene og vi tviler på at man sparer noen penger, sier Aas.

På en pressekonferanse fredag la forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) sammen med statsminister Erna Solberg (H) og fiskeriminister Per Sandberg (Frp) fram forslaget som de mener skal styrke forsvarsevnen og er tilpasset til dagens situasjon.

– Det var nødvendig å ta et grep og jeg stolt av planen og jeg mener dette gir oss et bedre forsvar, sa Solberg før hun lot forsvarsministeren redegjøre for hovedgrepene som hun mener vil effektivisere og modernisere forsvaret.

Men de snakket lite om hva dette vil bety for de ansatte og deres familier.

* Se kartet: Her skal Forsvaret legge ned

– Alvorlige kutt

NOF-leder Egil Andrè Aas, som organiserer offiserene i Forsvaret, er bekymret for fremtiden for sine medlemmer.

– I det jeg har hørt i dag, så ligger det store og alvorlige kuttforslag her som vi vil merke. Flytteforslagene vil også ramme tusenvis av arbeidstakere og deres familier. Bare på Andøya er det snakk om å flytte 250 årsverk og dette vil være en stor påkjenning for mange. Det er ikke sikkert at alle flytter med. Det kan bety at vi mister viktig kompetanse som tar langt tid å bygge opp, sier han.

Forbundslederen mener forslagene vil medføre en svekket forsvarsevne i Norge, og selv om det skal bevilges mer penger så mener han dette betyr mindre forsvar.

* – Trist å se at forsvarsbyen Harstad raderes vekk fra kartet

Lover bråk

Nå lover han bråk og håper at opposisjonen kjenner sin besøkelsestid.

– Nå har vi sett hva som kom og det er nå kampen starter, sier han og poengterer at han er skuffet etter dagens fremlegging.

Aas tror heller ikke det er noe å spare på det som ligger der nå.

– Vi i NOF er ikke imot flytteprosesser så lenge det er en struktur og en logisk forklaring på det. Men disse forslagene virker lite gjennomtenkt så dette går vi imot, sier han.

Han mener dette heller ikke er i tråd med NATO-målsettingen om å bruke to prosent av BNP. Han er også skuffet over at Forsvarets tilstedeværelse i den nordligste landsdelen svekkes og er skuffet over at Åsegarden som alliert treningssenter og at Andøya legges ned som flybase.

– Jeg har i dag medfølelse for alle ansatte og deres familier som blir rammet, sier han.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse