JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hilsen til Høyre-konferansen fra tillitsvalgt i Forsvaret

– Min tillit til Høyres arbeidslivspolitikk er lik null

NTL-tillitsvalgt Ove Gamst mener at historien om renholderne i Forsvarsbygg er en tragedie som regjeringen får ta skylda for.
Ove Gamst , som har vært NTL-tillitsvalgt i Forsvaret i 23 år, er rystet over hvilken behandling renholderne i Forsvarsbygg har fått.

Ove Gamst , som har vært NTL-tillitsvalgt i Forsvaret i 23 år, er rystet over hvilken behandling renholderne i Forsvarsbygg har fått.

May Berg

may.berg@lomedia.no

– Min hilsen til Høyre-konferansen som arbeidsmann og fagforeningsmann er at tilliten til denne regjeringen er lik null, sier han.

69-åringen fra Troms, som har vært NTL-tillitsvalgt i Forsvaret i 23 år, er rystet over hvilken behandling renholderne i Forsvarsbygg har fått.

Han er i Oslo i disse dager for å følge oppsigelsen av 52 renholdere som har sagt nei til å bli med over til ISS, når det private renholdsselskapet overtar jobbene deres fra 25. april.

• (07.04.2015:) I dag sparker Forsvarsbygg 52 kvinnelige renholdere

Gamst mener at konkurranseutsettingen av renholdet, uten at Forsvarsbygg fikk være med som anbyder, har vært en politisk demonstrasjon fra regjeringens side, og en markering av at det skal settes en ny standard for statlige virksomheter.

– Har som dagsorden å svekke det offentlige arbeidslivet

I sine mange år som tillitsvalgt har Gamst vært med på utallige omstillinger og nedbemanningsaprosesser i Forsvaret, men ingen som denne.

– Da har vi gått i drøftinger og i arbeidsmøter, og arbeidsgivere og tillitsvalgte har ført en prosess over tid for å ivareta våre respektive interesser, men siktemålet har vært at ingen skulle bli arbeidsledige. I dette tilfellet kom det en iskald og klar beskjed høsten 2014 om at her stopper man virksomheten der den er. De har latt renholderne gå i usikkerhet i 1,5 år, uten at vi som tillitsvalgte har vært involvert i det hele tatt. Det jeg føler, er at vi har fått smake et nytt politisk regime i Norge, som har på dagsordenen å svekke det offentlige arbeidslivet, sier Gamst.

Gamst sier han føler det ekstra sterkt at man har gått til angrep på en arbeidsplass befolket av kvinner, mange av dem eldre, med lav lønn og tungt arbeid.

– Takket være NTLs utrettelige kamp har vi klart å redde arbeid og pensjon for de som er over 60. Men de andre har regjeringen sendt i "taperbua".

Gamst liker ikke den retningen arbeidslivspolitikken til regjeringen har tatt, og han frykter hva som kommer til å skje med offentlige arbeidsplasser framover.

– Vi har brukt flere tiår på å bygge opp sikkerhetsnett som denne regjeringen nå er ute etter å fjerne. Ventelønnsordningen som forsvant 1. mars er ett eksempel. Min tillit til denne regjeringen er lik null. Det blir ikke ord i Erna Solberg sin tale som kan reparere dette tillitsforholdet, sier 69-åringen, som går av med pensjon til høsten.

Mulighetskonferansen:

• Høyre-konferanse på Gardermoen, 8. til 10. april

• Hashtag: #hlm16

• Følg Landsmøtet direkte på Høyre-TV

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Mulighetskonferansen:

• Høyre-konferanse på Gardermoen, 8. til 10. april

• Hashtag: #hlm16

• Følg Landsmøtet direkte på Høyre-TV