JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postkom om regjeringens budsjettforslag

Ber Støre om hjelp til å få Stortinget til å betale for tjenestene de bestiller fra Posten Norge

I sitt forslag til statsbudsjett, foreslår regjeringen å bevilge 165 millioner kroner til kjøp av ulønnsomme posttjenester. Det er 540 millioner mindre enn det som disse tjenestene er beregnet å koste.
RAMMER OMSTILLINGEN I POSTEN: Cathrine Ertsås slår fasts at Stortingets manglende betaling for kjøp av posttjenester, gjør at de postansatte får en dårligere omstilling.

RAMMER OMSTILLINGEN I POSTEN: Cathrine Ertsås slår fasts at Stortingets manglende betaling for kjøp av posttjenester, gjør at de postansatte får en dårligere omstilling.

Ole Palmstrøm

morten.hansen@lomedia.no

Det får Postkoms forbundssekretær til å reagere.

– Kvikkas får 96 millioner. De leverer aviser til 15 prosent av landets befolkning – én dag i uka. Posten lever til tilnærmet 100 prosent av husstandene – fem dager i uka. Dette er en utarming av Posten, sier Cathrine Ertsås, forbundssekretær i Postkom.

– Regjeringen utarmer Posten

Går ut over omstillingen

Hun mener det fører til at Posten ikke får mulighet til å effektivisere uten at det går ut over tjenestetilbudet.

– Det blir ingen midler til å satse og utvikle tjenester for framtiden. Og aller viktigst for oss; Det finnes ingen midler, tid eller penger for å gjøre de omstillingene og nedbemanningene som kreves, sier Ertsås.

Hun slår fast at Postkoms medlemmer vil lide som følge av den manglende betalingen.

– De siste 25 årene har det blitt nedbemannet med over 20 000 personer. Ingen av disse har blitt sendt til Nav. Men det her krever forutsigbare rammevilkår, penger og tid. Tid vi nå ikke får.

Ertsås ber Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, innstendig om å bidra til at Stortinget stemmer ned regjeringens budsjettforslag.

– Jonas kan du love at du vil bidra til at Stortinget betaler for de tjenestene de faktisk bestiller, ber Ertsås.

Posten subsidierer staten med 300 millioner kroner

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse