JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet om lønnsoppgjøret i NSB – streikefaren er avblåst

LO Stat og Spekter ble enige om oppgjøret i NSB, fredag ettermiddag. Dermed slipper Norsk Jernbaneforbund (NJF) og NSB å ta turen til Riksmekleren på mandag – og de reisende slipper å frykte streik fra tirsdag morgen.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Ole Palmstrøm

morten.hansen@lomedia.no

I midten av juni brøt forhandlingene mellom NJF og NSB sammen. Mandag skulle meklingen i tariffoppgjøret ha startet opp.

NSB-ansatte frykter færre på jobb om bord i togene med nye EU-regler

Det blir det ingenting av. Partene har holdt kontakten siden forhandlingsbruddet, og fredag ettermiddag kom de til enighet.

– Det er alltid bra når ting løser seg. Jeg er glad for at vi får et partssammensatt utvalgt, på viktige saker for konduktørene, sier Øystein Gudbrands, LO Stats forhandlingsleder.

Stridens kjerne har handlet om sikerhet ombord i togene – hvor mange som skal jobbe om bord i togene, og hvor mye opplæring de skal ha.

– Partene er enige om en videreføring av dagens praksis og regelverk for opplæring og bemanning. En partssammensatt gruppe skal jobbe fram et forslag til regelverk som skal erstatte dagens togframføringsforskrift, med frist 1. april 2019. Det er også enighet om at det kun er konduktørpersonalet som kan være ombordansvarlig i tog, sier Jane Brekkhus Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund.

Gruppa skal også vurdere konsekvenser av at dagens togframføringsforskrift bortfaller.

Lønnsoppgjøret går nå til uravstemning blant medlemmene.

Jane B. Sæthre slipper å ta turen til riksmekleren på mandag. Fredag ettermiddag ble det enighet i tariffoppgjøret i NSB.

Jane B. Sæthre slipper å ta turen til riksmekleren på mandag. Fredag ettermiddag ble det enighet i tariffoppgjøret i NSB.

Ole Palmstrøm

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse