JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL sliter med å nå ut til de unge

«Feilorganisering» er et problem for LO

– Vi har en kjempeutfordring i å verve flere medlemmer. Vi gjør ikke en god nok jobb i dag, sa Åsne Skjelbred Refsdal fra NTL.
Åsne Skjelbred Refsdal fra Norsk Tjenestemannslag på Kartellkonferansen

Åsne Skjelbred Refsdal fra Norsk Tjenestemannslag på Kartellkonferansen

Ole Palmstrøm

may.berg@lomedia.no

Refstad påpeker at NTL har problemer med å nå ut til de unge.

– Vi opplever at mange nyansatte er organisert, men de har havnet i feil organisasjon. De er feilorganisert. Medlemsstatistikkene viser at Akademikerne øker mer enn LO Stat, sa Refsdal.

– Om LO og forbundenes makt svekkes, så øker forskjellene. Vår styrke er vår bredde, og at vi er en aktiv samfunnsaktør. Det er vi som sikrer alle en lønnsutvikling, og som jevner ut forskjellene, sa Refsdal.

Hun rettet utfordringen til LO-leder Gerd Kristiansen:

– Jeg vil gjerne høre deg adressere denne utfordringen, Gerd, slik at vi får gjennomslag for den politikken vi vil ha, sa Refstad.

Kristiansen sa seg veldig enig i at verving er viktig, men var forbauset over å være adressat for innlegget.

– Er det noe jeg har snakket om, er det nettopp organisasjonsgraden og viktigheten av at forbundene gjør jobben sin her. Det er der krafta vår ligger, sa Kristiansen.

5 beste vervetips fra en superverver

Se alle våre saker fra Kartellkonferansen

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse