JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klima, Europa og 6-timersdagen debatteres på Rogalandskonferansen i helga

Seks-timers dagen, transport, klima og miljø er noen av temaene på årets Rogalandskonferanse som startet i Sandnes i dag.
SPENT: Arrangementskomite bak årets Rogalandskonferanse består av Kari Marie Pedersen (foran f.v.) fra FO, Birit Waage fra LO i Stavanger og omegn, Kristin Hebnes fra Fagforbundet, Turid Kalvig Sola fra Fagforbundet, Jo Jenseg (bak t.v.) fra LO i Stavanger og omegn, Odd Helge Henriksen fra LO Stat og Trond Helland fra LO Kommune.

SPENT: Arrangementskomite bak årets Rogalandskonferanse består av Kari Marie Pedersen (foran f.v.) fra FO, Birit Waage fra LO i Stavanger og omegn, Kristin Hebnes fra Fagforbundet, Turid Kalvig Sola fra Fagforbundet, Jo Jenseg (bak t.v.) fra LO i Stavanger og omegn, Odd Helge Henriksen fra LO Stat og Trond Helland fra LO Kommune.

Nina Hanssen

nina.hanssen@lomedia.no

– Vi er glad for at vi også i år har fått sentrale innledere og tar opp brennaktuelle tema, sier nestor Trond Helland, leder av Fagforbundet Rogaland og LO Kommune Rogaland.

Sammen med sammen resten av arrangementskomiteen tar han imot deltakere og gjester fra hele landet og også fra Norden. På den første paneldebatten, som tar opp heltidskultur og sekstimersdagen, deltar sentrale politikere som nestleder Torgeir Knag Fylkesnes i SV, partileder Bjørnar Moxnes i Rødt, stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp), nestleder Hadia Tajik i Ap, talsperson Arild Hermstad i MDG og LOs Julie Lødrup.

Politikerne vil bli utfordret på både heltidskultur og 6-timers dag, transport, veier og jernbane og de økonomiske forskjellene blant folk i Norge. Her må alle politikerne komme med konkrete forslag til tiltak for å få ned den økte forskjellen.

Lang historie

Ideen om en egen fagligpolitisk konferanse i Rogaland ble født for 12 år siden og har blitt arrangert hvert år siden 2008. Ifølge Helland er konferansen blitt et populært treffpunkt LO-medlemmer og tillitsvalgte fra hele landet.

– Vi pleier å si at her skal det være maks 200 deltakere slik at alle får et eierskap til konferansen, kan være sosial og få et faglig utbytte. I motsetning til Trondheimskonferansen så konsentrerer vi oss i å gå i dybden på få tema som munner ut i en uttalelse, forteller han.

I fjor var det nærmere 200 deltakere, men på grunn av Fellesforbundets landsmøte så er det færre deltakere i år. Rundt 150 deltakere og innledere er til stede i Sandnes i år.

Ungdom og miljø

LO Stat har vært medarrangør i 3 år. Distriktssekretær Odd Helge Henriksen fra LO Stat er spesielt fornøyd med at det i år er satt av en hel dag til framtidens arbeidsliv i et grønt perspektiv.

– Vi er fornøyd med å sette klima og miljø på dagsorden og har også invitert ungdommer til å debattere i år. Det er jeg stolt av, sier Henriksen.

Søndag skal man diskutere ulike framtidsscenarier i Europa. Hovedfokus da er hvordan arbeiderbevegelsen kan jobbe for å påvirke for at Europa går i en sosialistisk og mer rettferdig retning. I dag er det en oppblomstring av høyreekstreme og et kapitalistisk system som dominerer.

Warning
Annonse
Annonse