JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO kaster seg inn i kampen for renholdernes pensjon

LO-nestleder Tor-Arne Solbakken prøver å få Forsvaret til å beholde renholderne over 55 år, som mister AFP dersom de konkurranseutsettes.
– GRELT! LO-nestleder, Tor Arne Solbakken synes privatiseringen av forsvarsrenholderne er en skandale

– GRELT! LO-nestleder, Tor Arne Solbakken synes privatiseringen av forsvarsrenholderne er en skandale

Ole Palmstrøm

anders.hauge.eltvik@lomedia.no

30. april skal konkurranseutsettingen av renholdet i forsvaret være fullført, og alle renholderne under 60 år må i utgangspunktet gå over til de private firmaet som har vunnet anbud for renhold.

De av renholderne som er mellom 55 og 60 år er i en vanskelig situasjon, siden de ikke har mange nok år igjen i arbeidslivet til å opparbeide seg rett til AFP.

Det vil LO-nestleder Tor-Arne Solbakken prøve å gjøre noe med.

I et brev til Forsvarsdepartementet ber han politikerne vurdere å la de over 55 år bli i Forsvaret.

– Den enkleste måten å rette opp i dette på, er sannsynligvis å la dem være i Forsvaret. Vi har ikke fått noe svar på dette forslaget ennå, det avventer vi nå, sier han.

Selv om fristen nærmer seg, er Solbakken sikker på at det er nok tid, dersom det finnes vilje.

Om det skulle ende med at disse renholderne mister AFP-rettighetene, synes han det er ille.

– Hele privatiseringen er egentlig en skandale. Men når vedtaket er fattet, burde de kunne gjøre det på en litt mer human måte for de som har disse jobbene. Dette gjelder de som stort sett har kommet dårligst ut i alle sammenhenger - som også gjør det nå. Det er lite humant og menneskevennlig, og med et grelt likestillingsperspektiv - ettersom det stort sett bare er kvinner som kastes ut, sier han.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse