JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Stat: – At Høyre er største parti er ingen god situasjon å være i

LO Stat-nestleder Henriette Jevnaker tror dyrtida har gått utover rødgrønne lokalpolitikere.
VALG: LO Stat-nestleder Henriette Jevnaker liker ikke at Høyre er landets største parti.

VALG: LO Stat-nestleder Henriette Jevnaker liker ikke at Høyre er landets største parti.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

LO Stat-nestleder Henriette Jevnaker konstaterte at prognosene i 22.30-tida var samstemte i at Høyre ble største parti i lokalvalget.

– For Arbeiderpartiets del har de ligget lavere på målingene, så det er en viss lettelse å spore i at de ligger over 20 prosent. Men det er klart at når Høyre er det største partiet, så er det ingen god situasjon å være i, sier hun.

– Viktig for de som jobber i kommunen

Jevnaker bor i Oslo, og mener det har blitt en bedre by å bo i de siste åtte årene.

– Derfor er jeg forundra over prognosene, men vi får håpe tallene blir bedre gjennom natta. Det er viktig både for byen, men også for alle de tusen som har Oslo kommune som arbeidsgiver, sier hun.

Jevnaker vil også berømme alle de som har stått på i valgkampen og mobilisert.

– Det er mange som har vært ute og gjort en viktig jobb både i fagbevegelsen og i partiene på venstresida i valgkampen.

Tror dyrtida straffer regjeringspartiene

Når det gjelder årsaken til den kraftige framgangen for høyresida, mener Jevnaker det ikke kan skyldes politikken som har blitt ført i de rødgrønne kommunene.

– Jeg tror det henger sammen med at det er tøffe tider nå, folk merker at det er mindre i lommeboka på grunn av økte priser og renter. Om man tenker det er regjeringa sin skyld, kan man sette det i sammenheng med lokalpolitikerne. Som jo er en fortvilet situasjon for dem, sier hun.

Jevnaker tror likevel at det kan endre seg til neste valg, og peker på internasjonale forhold og importert inflasjon som årsakene til dyrtida.

– Det spås at renta stabiliserer seg, og forhåpentlig snur økonomien og vi går mot bedre tider. Jeg håper den stødige styringa vi har hatt på vei ut av pandemien og gjennom den økonomiske krisa vi har stått i kan gi regjeringa den honnøren de fortjener når folk merker at vi er på vei ut av krisa, sier hun.

Warning
Annonse
Annonse