JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Stat-landsmøte med lederskifte

LO Stat åpnet for to nestledere

LO Stats representantskap åpner for to nestledere, dermed kan det bli enklere for valgkomiteen å få kabalen til å gå opp.
REPRESENTANTSKAP: LO Stat er i gang med sitt representantskap, og første dag åpnet de for å ha mer enn én nestleder.

REPRESENTANTSKAP: LO Stat er i gang med sitt representantskap, og første dag åpnet de for å ha mer enn én nestleder.

Bjørn A. Grimstad

may.berg@lomedia.no

Et viktig kort i kabalen til valgkomiteen legges på bordet i ettermiddag. Representantskapet til LO Stat åpnet for en ordning med to nestledere.

Nå intensiveres lederkampen i LO Stat

To nestledere?

At avtroppende LO Stat-leder Tone Rønoldtangen etterfølges av en mann er udramatisk, men at også nestlederen blir en mann, er ikke like enkelt. Skal en kvinne inn på nestlederplass, vil det blokkere for at to av de tre mannlige kandidatene velges på torsdag ettermiddag, som henholdsvis leder og nestleder.

En liten tilføyelse i vedtektene vedtatt i ettermiddag gjør at valgkomiteen har mulighet til å innstille to nestledere til ledelsen i LO Stat. Forutsetningen er at det samlede antallet i staben ikke økes.

Avgjøres torsdag

De forbundene som har gjort kjent hvem de vil støtte, er kun de tre som har foreslått kandidater.

NTL støtter Ragnar Bøe Elgsaas, Norges Offisersforbund støtter Egil Andre Aas og Handel og Kontor støtter Eivind Gran.

Valgkomiteen holder på å legge siste hånd på verket, før valgene gjennomføres torsdag ettermiddag. Komiteen ledes av Jane B. Sæthre, leder i Norsk Jernbaneforbund.

De andre i komiteen er Kjersti Barsok (NTL), Jan Helge Gulbrandsen (Fagforbundet), Torbjørn Bongo (NOF) og Odd Christian Øverland (Postkom).

Det er 137 stemeberettiga på Gol. NTL er største delegasjon med 29, så kommer Fagforbundet med 25. De neste på lista er Postkom med 11 og Norsk Jernbaneforbund med 9.

Les også:

Fagforbundet er jokeren i valget av ny LO Stat-leder

Amerikansk valgkamp og overvåkning i arbeidslivet

I høst avgjøres LO Stats framtid

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse