JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kartellkonferansen:

LO Stat utfordrer statsråd Mæland til å evaluere ostehøvelreformen

LO Stat-leder Egil André Aas åpnet Kartellkonferansen med å utfordre statsråd Monica Mæland til å gjøre en grundig evaluering av kuttreformen i staten.
ANKOMST: Statsråd Monica Mæland ble ønsket velkommen av LO Stat-leder Egil André Aas til Kartellkonferansen på Gol tirsdag.

ANKOMST: Statsråd Monica Mæland ble ønsket velkommen av LO Stat-leder Egil André Aas til Kartellkonferansen på Gol tirsdag.

Kai Hovden

anders@lomedia.no

LO Stats Kartellkonferanse åpnet på Gol tirsdag, og leder Egil André Aas åpnet konferansen med å utfordre kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) på kuttene regjeringen har gjennomført i staten. En reform regjeringen kaller avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen.

Egil André Aas er sterkt kritisk til disse kuttene.

– Et ødeleggende, demotiverende og demonterende tiltak det er nødvendig å kjempe mot nå er den såkalte avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen (ABE). Vi synes ikke det er en reform. Si det som det er. Dette er kutt, sa Aas fra talerstolen.

Hotelleier Stordalen, teknolog Seres og statsråd Mæland er med når Kartellkonferansen 2018 skal diskutere framtida for staten

– Ikke en reform

Kuttene gjennom de siste årene beløper seg til over 10 milliarder kroner. Aas mener dette ikke har avbyråkratisert noe i staten, og neppe effektivisert noe.

– Det motiverer slett ikke til innovasjon og effektivisering, fastslår Aas.

Han pekte spesielt på justissektoren, der han etterlyser effektiviseringseffekter. Tilbakemeldingene han har fått går på at arbeidshverdagen for de ansatte har blitt tøffere, og at soningstilbudet har blitt dårligere.

– Og det når de omsider har fått saken sin prøvd i underbemanna domstoler, hvis de i det hele ble tatt av et politi som har hendene fulle med omstilling, sier Aas.

Ønsker evaluering

Nå vil Aas ha med statsråden på en skikkelig evaluering av ostehøvelreformen.

– Vil du være med på en ærlig evaluering av ABE? En redelig gjennomgang, en åpen vurdering av effekten av et omstridt tiltak? Skal vi, på Kartellkonferansen om et år, med åpent sinn, se på resultatene, spurte Aas Mæland som satt i salen.

Aas understreker at omstilling er nødvendig, og at LO Stat og medlemmene i forbundene alltid har vært endringsvillige.

Han oppfordrer Mæland til å ta med seg innspillene fra de tillitsvalgte på konferansen tilbake til regjeringa.

– Fortell gjerne at i LO Stat kan regjeringa få en god medspiller, en hovedsammenslutning som er villig til å finne gode løsninger. Men fortell også at LO Stat kan bli en krevende motstander om ikke medvirkning og medbestemmelse gjøres gjeldende, fastslo Aas.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse