JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Stats landskonferanse samler tillitsvalgte for å debattere den fagligpolitiske situasjonen

En drøy uke etter krisevalget møter partisekretær Kjersti Stensen tillitsvalgte på LO Stats landskonferanse.
DEBATT: Partisekretær Kjersti Stensen (Ap) stiller også i år til fagligpolitisk debatt på LO Stats landskonferanse.

DEBATT: Partisekretær Kjersti Stensen (Ap) stiller også i år til fagligpolitisk debatt på LO Stats landskonferanse.

Anders Hauge-Eltvik

anders@lomedia.no

Neste uke samler LO Stat tillitsvalgte fra hele landet til sin årlige landskonferanse. Det blir tre dager med debatter om temaer som påvirker statsansatte og de som jobber i Spekter-virksomheter fra 20. til 22. september.

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng holder fagligpolitisk innledning fredag, og i den påfølgende debatten kan hun nok vente seg en del innspill etter at Ap har gjort sitt dårligste valg på veldig lang tid.

Tariffpolitikk blir også et tema på konferansen, både situasjonen i staten og Spekter. Samtidig skal Fafo-forskerne Tone Fløtten og Åsmund Arup Seip innlede om arbeidet de gjør med å se på frontfaget. Arbeidstittelen er «Hva skal til for å bevare frontfaget?», og kommer fra en bekymring for at dette systemet for lønnsfastsettelse er under press fra flere kanter.

Det settes også av en held dag til å snakke om tillitsreformen. Dette er regjeringens store forvaltningsreform, og skal gjøres gjeldende for alle etater. Det blir oppdateringer fra Nav og Sporveien om hvordan de gjør det, og Kommunal- og distriktsdepartementet skal gi en løypemelding.

Konferansen har også solidaritet på programmet, og skal blant annet få høre om Norsk Folkehjelps mineryddingsarbeid i Ukraina.

Warning
Annonse
Annonse