JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

70 000 unge under 30 år utenfor jobb og utdanning

LO-lederen etterlyser budsjettmidler mot arbeidsledigheten

– Krisen rundt statsbudsjettet kommer hver høst under de borgerlige, men hva krangler de om? Jeg har ikke hørt ett ord om kampen mot arbeidsløshet, sa LO-leder Gerd Kristiansen.
KRITISK TIL KAOS: LO-leder Gerd Kristiansen etterlyser satsing mot arbeidsledigheten.

KRITISK TIL KAOS: LO-leder Gerd Kristiansen etterlyser satsing mot arbeidsledigheten.

Bjørn A. Grimstad

oystein.braathen@lomedia.no

LO-lederen kritiserte at det er lettere la folk ha en løsere tilknytning til arbeidslivet.

– Regjeringen har skapt 23 000 nye, midlertidige jobber. Eller faste jobber som er omskapt til midlertidige. Det er realiteten - mindre trygghet og tilhørighet, sa Kristiansen.

Arbeidsledigheten er uendret fra juni

Krise for unge

Endringene rammer én gruppe spesielt – ungdommen, framtiden.

– Vi har 70 000 ungdommer under 30 år som verken er i arbeid eller utdanning. Her har hele Europa krise, en hel generasjon er i ferd med å gå tapt. Unge i Spania med god utdannelse bor hjemme, og står i matkø hos Frelsesarmeen. Slik vil vi ikke ha det i Norge. Derfor krever vi tiltak, understreket LO-lederen, og pekte på at i budsjettet for 2017 har regjeringen valgt å fjerne ungdomsgarantien som sikret unge jobb, utdanning eller tiltak.

Se alle våre saker fra Kartellkonferansen

Hardere vilkår

Hun kom inn på at deltakerne selv merker hvordan politikken slår ut.

– Folk ramler utenfor under denne regjeringen. Og de som er innenfor får det tøffere. Det foregår en ideologisk privatisering av offentlige tjenester. I Forsvaret må renholdere fotfølges av Securitasvakter fordi de ikke har sikkerhetsklarering. NSB gjennomgår oppsplitting og konkurranseutsetting og det er flytting av penger og fengselsplasser til Nederland, sa Kristiansen.

Når fattigdom blir barnevern

Feil prioritering

Underskuddet på statsbudsjettet øker, og pengene går ikke til å skape vekst og omstilling.

– Pengene brukes på skattekutt. Utgiftene vokser raskere enn inntektene. Vi er ikke mot å bruke av vår felles oljeformue, men det må skje forsiktig. Hadde nå regjeringen engang kunne bevise at skattekutt har effekt, men de innrømmer selv at det ikke går an å bevise resultater. Her har de alså brukt 25 milliarder kroner på noe de antar virker. Det er uansvarlig bruk av fellesskapets penger, sa Gerd Kristiansen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse