JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NOF vil ha bedre lønn for å beholde folkene i Forsvaret

Forbundslederen for offiserene sier de må henge med i lønnsutviklinga for å bli i Forsvaret.
MISTER FOLK: Forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund sier Forsvaret mister folk på grunn av lønnsnivået.

MISTER FOLK: Forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund sier Forsvaret mister folk på grunn av lønnsnivået.

Leif Martin Kirknes

nina.hanssen@lomedia.no

Leder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund (NOF) merket seg at personaldirektøren i staten understreket at det for staten nå er viktig å beholde, utvikle og rekruttere folk. Det kom fram da personaldirektøren presenterte statens posisjoner før lønnsoppgjøret.

– Det er flott at personaldirektøren har endret sin argumentasjon siden i fjor og vi støtter denne hovedlinja, sier han.

Må beholde folk

Bongo mener dette er svært relevant for utviklingen i Forsvaret, og en hovedprioritering fra staten som NOF støtter fullt og helt.

– Det er klart at for våre folk har pensjon vært et viktig krav fram til nå, men samtidig er vi bekymret for at vi har mistet folk jevnt og trutt også med basis i lønn. Vi forventer nå at våre lønninger kan holde tritt med resten av samfunnet og at vi kan tette gapene, sier han.

Bongo sier at det ikke er de yngste som slutter på grunn av lønn.

– Det er gjerne de ansatte mellom 30 og 60 år som slutter fordi de er misfornøyde med lønna. Det er jo denne gruppen og deres kompetanse som er særdeles viktig og som vi vil trenge ekstra nå de neste 10 årene, sier han.

Mer likebehandling

Bongo er også glad for at LO Stat nå så tydelig vil sette strek for situasjonen med ulike tariffavtaler i staten som han mener har ført til større ulikhet.

– Vi i NOF vil ha én avtale for mer likebehandling for å unngå mer misnøye ute, sier han.

Dette mener Bongo også vil være bra for å kunne beholde folk som de trenger i Forsvaret i den geopolitiske situasjonen vi er i. 

Warning
Annonse
Annonse