JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-debutanter på Gol

På Kartellkonferansen for første gang

Mahsa Bahari og Kristine Timberlid i NTL er på sin første kartellkonferanse. De håper å få inspirasjon til å gjøre en enda bedre jobb for medlemmene.
DEBUTANTER: Mahsa Bahari (til venstre) og Kristine K. Timberlid fra NTL er på Kartellkonferansen for første gang.

DEBUTANTER: Mahsa Bahari (til venstre) og Kristine K. Timberlid fra NTL er på Kartellkonferansen for første gang.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Mahsa Bahari er frikjøpt tillitsvalgt i NTL NAV, og Kristine Timberlid er leder i NTL Innovasjon Norge. De er på Gol for første gang, og setter pris på mye faglig input og debatter om en rekke temaer.

Ferske

Bahari har vært sentralt frikjøpt tillitsvalgt siden mai, mens Timberlid har ett år som leder. De trives godt som tillitsvalgte.

– Det er veldig meningsfylt og givende, og det er utrolig viktig at bedriftsdemokratiet blir ivaretatt. For det er under press. Og det er meningsfylt å bli oppfatta som en trygghet for medlemmene, for eksempel når det har vært nedbemanninger, sier Timberlid.

Dette synet deler Bahari.

– Det er veldig gøy å se hva man kan være med på å påvirke, og se hvordan utviklingsarbeidet i offentlig sektor foregår. Vi er der for medlemmene, og skal sikre at de har det bra på jobb, sier hun.

Se alle våre saker fra Kartellkonferansen

Stolte

Framover er de opptatt av at LO-fellesskapene tar de vanskeligste debattene, og går samla inn i valgkampen. Og de er veldig opptatt av strømningene i USA og Europa akkurat nå.

– Jeg lurer på om vi greier å fange opp det som skjer i den vestlige verden, med framvekst av høyrepopulistiske og til dels rasistiske tendenser, sier Bahari.

Timberlid tror det blir viktig å ikke bli oppfattet som ute av kontakt med folks behov og ønsker.

– Jeg håper at vi til valgkampen blir rusta til å snakke med folk, lytte og lage politikk deretter, sier Timberlid.

Bahari mener de som tillitsvalgte hele tida må spørre seg om de greier å holde seg aktuelle for medlemmene og deres forventninger til de tillitsvalgte. De tror det handler om godt, gammeldags fagforeningshåndtverk.

– Det å være med rundt lunsjbordet og prate med folk, og vise stolthet over at vi er fagorganiserte, er viktig. For å nå de uorganiserte, må vi prate med folk, sier Timberlid.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse