JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre brenner for kriminalomsorgen

– Asle Aase, vi har snakket om kriminalomsorg før, du og jeg. Jeg brenner for det du brenner for, sa Jonas Gahr Støre fra talerstolen på Kartellkonferansen.
VIL SATSE: – Å investere i kriminalomsorg er det viktigste og solidariske vi gjør i vår velferdsstat, sa Jonas Gahr Støre på Kartellkonferansen.

VIL SATSE: – Å investere i kriminalomsorg er det viktigste og solidariske vi gjør i vår velferdsstat, sa Jonas Gahr Støre på Kartellkonferansen.

Ole Palmstrøm

katharina@lomedia.no

Asle Aase, nestleder i Norsk Fengsels og Friomsorgsforbund (NFF), benyttet anledning til å ramse opp konsekvensen av de borgerlige partienes ostehøvelkutt da han tok ordet på Kartellkonferansen.

– Overfylte avdelinger, mer vold og trusler og mindre rehabilitering av innsatte, sa Aase.

De borgerlige partiene kutter enda mer i fengsler, Nav og andre statlige virksomheter

Støre: – Jeg brenner for det du brenner for

På første rad satt Jonas Gahr Støre, leder i Arbeiderpartiet (Ap). Han lyttet og noterte. Snart var det hans tur til å gå på talerstolen.

– Asle Aase, vi har snakket om kriminalomsorg før, du og jeg. Jeg brenner for det du brenner for. Noe av der verste jeg erfarer når jeg ser på ostehøvelpolitikken er tilstanden i norske fengsler. Dine kolleger i Oslo fengsel forteller meg er at når et kutt skal effektiviseres, er det ingen ting å effektivisere, bortsett fra å ta bort en stilling.

– Og hvem er den stillingen? Det er den ene personen som gjør noe annet for menneskene så de ikke bare har et fryktelig liv på cella. For meg er det noe av det råeste jeg ser, sa Støre.

Ap vil også effektivisere

– Å investere i kriminalomsorg er det viktigste og solidariske vi gjør i vår velferdsstat.

Også Arbeiderpartiet vil effektivisere med ostehøvelkutt, men partiet vil ikke høvlet likt over hele offentlig sektor.

– Vi ville også kjørt en politikk for effektivisering, men det må gjøres med skjønn og nennsomhet. Kanskje kan man ta mer noen steder, men da må man også være åpen for å ta mindre andre steder. Jeg tar det til meg det du sier, Asle.

Les også:

Asle Aase: – Mener du, Sanner, at samfunnssikkerheten er ivaretatt med den politikken du fører?
Støre mener Ap ikke klarer seg uten LO
Mani Hussaini: – Ap kunne ikke gått til valg uten å gjøre noe med skattekuttene til de rikeste

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse