JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anmelder Liv Løberg

Tidligere administrasjonssjef Liv Løberg blir politianmeldt for bruk av falske dokumenter.

Hun blir også anmeldt for å ha gitt uriktige opplysninger i forbindelse med ansettelsen.

Direktør Jørgen Holmboe i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) og assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog bekrefter overfor NTB at anmeldelsen vil bli overlevert politiet.

– Jeg forventer at det skal skje i løpet av mandag, sier Guldvog.

Tidligere administrasjonssjef Liv Løberg (61) i SAFH har innrømmet å ha forfalsket studiebevis fra Norges Handelshøyskole, London School of Economics og Queen Mary College i London.

Torsdag i forrige sa hun opp stillingen sin med øyeblikkelig virkning etter at VG avslørte hennes juks med studiebevis.

Flere kan ha blitt lurt

Guldvog i Helsedirektoratet har vært i dialog med SAFH om innholdet i politianmeldelsen av Løberg. Han er langt fra sikker på at det kun er SAFH som er blitt lurt i denne saken.

– Vi har grunn til å tro at de samme studiebevisene har ligget til grunn også ved tidligere ansettelsesforhold, sier han til NTB.

Jørgen Holmboe i SAFH sier han ikke tror politiet slipper alt de har i hendene for å gå løs på denne saken.

– Det dreier seg om en helt ordinær anmeldelse, sier han.

Usikre verv i Frp

Løbergs politiske karriere er også usikker etter jukset med studiebevisene. Hun har fått en uke på seg til å avgjøre hvorvidt hun vil trekke seg fra sine verv i Fremskrittspartiet.

– Jeg har fortalt henne at jeg vil hun skal tenke nøye gjennom det selv. At hun går gjennom de forskjellige vervene hun har og snakker med sitt lokallag, før hun kommer tilbake til meg med en avgjørelse om en uke, sier leder i Akershus Frp, Kari Kjønnaas Kjos, til NRK. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse