JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpner for Hardanger-omkamp

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) åpner for å revurdere byggingen av kraftmaster gjennom Hardanger hvis det kommer ny informasjon som kan verne naturperlen.

Navarsete sier til VG at en eventuell kursendring vil være avhengig av ny informasjon.

Kommunalministeren drar til Hardanger onsdag og sier hun skal ta med seg alle innspill og diskutere dette med statsminister Jens Stoltenberg.

– Det som er interessant, er hvis det skulle komme et forslag vi ikke har gjennomgått. Men det er viktig å vite at vi har sett grundig på mange løsninger i denne saken, uten å finne noe som er bedre, sier hun til avisen.

Også Arbeiderpartiets sentralstyremedlem Odd Kristian Reme mener det er mulig å se på saken på nytt. Til Stavanger Aftenblad sier Reme at kraftstriden kan få betydelige negative konsekvenser for Arbeiderpartiet, både lokalt og nasjonalt.

– Vi har et sterkt ønske om fortsatt å sitte med regjeringsmakten etter stortingsvalget i 2013. For at det skal skje, tror jeg det er nødvendig å lytte litt mer til motstanderne i denne striden, sier Reme.

Han oppfordrer regjeringen til å gå en ekstra runde i forbindelse med debatten om kraftutbyggingen. ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse