JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kurs

Arbeidsmandsforbundet lanserer nye nettkurs

Om du ikke har mulighet til å komme deg på fysiske kurs med Arbeidsmandsforbundet, er redningen nær: Nå har forbundet lansert nettkurs for nye medlemmer og tillitsvalgte. Målet er å finne nye måter å nå medlemmene på.
Stolte: Jan Erik Brøste, Jonny Olafsen og Mette Irene Øien i Norsk Arbeidsmandsforbund, er stolte over å lunne lansere kurs som nye medlemmer og tillitsvalgte kan ta hjemme.

Stolte: Jan Erik Brøste, Jonny Olafsen og Mette Irene Øien i Norsk Arbeidsmandsforbund, er stolte over å lunne lansere kurs som nye medlemmer og tillitsvalgte kan ta hjemme.

Camilla Yndestad

camilla.yndestad@lomedia.no

Det er et stolt trekløver som står bak PC-skjermen inne på det lille møterommet hos Norsk Arbeidsmandsforbund. Organisasjonsmedarbeider Mette Irene Øien peker og demonstrerer hvor enkelt det er å finne fram til de splitter nye nettkursene.

– Det er bare å logge seg på hjemmesida vår. På forsida står det «kurs og aktiviteter», trykk der, og det kommer opp en lenke til e-læringskursene, forteller hun.

Arbeidsmandsforbundet har holdt fysiske kurs i en årrekke, men den elektroniske løsningen er ferskvare. Ideen kom fra ledergruppa, med mål om å ha et tilbud til medlemmer som ikke fysisk kan møte opp i et kurslokale.

Fra nyttår har det vært full fart framover. Per nå er det mulig å ta introkurs for nye medlemmer og tillitsvalgte, og så jobbes det med å få på plass to styrekurs – de siste er ikke helt klare ennå.

– Medlemmene trenger informasjon om hva det er å være organisert, og påfyll og kunnskap om hva de har meldt seg inn i. Det er også viktig at nye tillitsvalgte får litt førstehjelp i lover og avtaler – hva de skal forholde seg til som tillitsvalgt, sier Øien.

Alle medlemmer er like verdifulle

Forbundet har sett en tendens til at mange medlemmer og tillitsvalgte ikke reiser og tar fysiske kurs. Med nettkursene håper de nå å ha et tilbud til dem som er enslige forsørgere, og de som er bundet til hjemstedet sitt av andre grunner.

– De er like verdifulle som dem som har mulighet til å reise land og strand rundt. Vi er opptatt av å gi alle som jobber på norsk jord en grunnpakke om norsk arbeidsliv. Vi må finne nye måter å nå medlemmene på, og nettkursene er et viktig ledd i det, sier organisasjonsmedarbeider Jan Erik Brøste.

Han forteller at det vil ta rundt en time å gjennomføre kurset for nye medlemmer – da er det også medregnet oppgaver som skal løses underveis.

Kurset for tillitsvalgte er mer quiz-basert, og vil ta cirka halvannen time å komme igjennom.

 – Det som er bra, er at man kan gå litt ut og inn. Man kan ta en bolk en dag, og neste bolk en annen dag. Alt må ikke tas i en og samme runde, sier Brøste.

Når kurset er gjennomført, får deltakerne kursbevis – som blir liggende inne på MinSide. Beviset blir også registrert i kursbasen, som igjen fungerer som et springbrett der man kan gå videre med andre kurs i regi av forbundet.

– Introkurset er startgropa til de andre kursa. Vi sår et frø, og så håper vi at flere tar de andre kursene som vi tilbyr, forklarer organisasjonsleder i Arbeidsmandsforbundet, Jonny Olafsen.

Håper på flere

Så langt har cirka 250 tatt kurset for nye tillitsvalgte. Kurset for nye medlemmer er nettopp lagt ut, og er i starten av februar gjennomført av 25 stykker.

Mette Irene Øien er fornøyd med tallene, og håper de betyr starten på enda flere kurs om aktuelle temaer for medlemmene. Brøste nikker enig fra sidelinja:

– Vi bretter opp ermene, vi, og legger inn gode ideer til flere kurs – så får vi se hva vi får til, sier han.

– Hva vil dere si til de som sitter hjemme og trenger hjelp til å komme i gang?

– Kan du logge deg på Facebook, eller andre sosiale medier, og se på bakeoppskrifter, så kan du ta introkurs i Arbeidsmandsforbundet. Det er ikke noe problem, sier Brøste.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse