JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt ungdomssekretær i Grubbegata 

Landsmøtet har talt: Det blir en ungdomssekretær hos Arbeidsmandsforbundet i Grubbegata også i framtida. Ungdommene får i tillegg en egen representant i forbundsstyret.
Ingrid Tollefsen stiller til valg som ny ungdomssekretær i Arbeidsmandsforbundet.

Ingrid Tollefsen stiller til valg som ny ungdomssekretær i Arbeidsmandsforbundet.

Ylva Seiff Berge

camilla.yndestad@lomedia.no   

– Jeg er kjempefornøyd! Nå fikk vi gjennom en ekstra plass i forbundsstyret, i tillegg til at vi fikk beholde ungdomssekretæren vår, sier en lettet leder for det sentrale ungdomsutvalget (DSU) i Arbeidsmandsforbundet, Ingrid Tollefsen.

Gikk bort fra eget forslag

At resultatet ble som det ble, lå ikke akkurat i kortene før landsmøtet. Det ble sendt inn mange forslag på en ny ordning for ungdomssekretær i forkant. Flere av dem kom fra nettopp DSU som ønsker en annen organisering av ungdomsarbeidet.

Istedenfor at det skulle velges en ungdomssekretær på landsmøtet, ønsket DSU at ungdommen selv skulle velge et sentralt ungdomsutvalg på sin egen ungdomskonferanse, og at leder og nestleder skulle frikjøpes på fulltid.

Dette gikk ungdommen til slutt tilbake på.

– Vi så hvor det bar av gårde, at å dele ungdomssekretær-stillingen i to ikke ville gagne oss. For å berge ungdomsarbeidet var det bare å begynne å tale for at forslaget vårt ikke ville gå igjennom. Vi så at den teksten som stod der fra før, var bedre enn den som stod i forslaget vårt, sier hun.

Stiller til valg

Flere representanter fra DSU var oppe på landsmøtets talerstol for å fremme ungdommenes nye forslag. Tollefsen kan fortelle at medlemmene har diskuterte mye, men at de er veldig enige og står samlet.

Ekstra fornøyde er det med å ha fått inn et ekstra menneske i forbundsstyret.

Hva er fordelen ved å få inn en ekstra representant?

– At vi får en ungdom inn der de voksne sitter. Og at vi kan fremme det vi vil jobbe med, som et utvidet ungdomsarbeid.

– Stiller du selv til valg som ungdomssekretær?

– Ja, det gjør jeg, sier hun.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse