JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

Gruvearbeideren Frank stiller til valg for Ap

– Arbeiderpartiet er gått tilbake til røde verdier, sier Frank Toks til velgerne.
USOSIALE KUTT: Frank Toks mener vi bør ha et regjeringsskifte.

USOSIALE KUTT: Frank Toks mener vi bør ha et regjeringsskifte.

Tri Nguyen Dinh

Frank Toks er hovedtillitsvalgt for de ansatte i bergverksbedriften Titania i Sokndal. Han sitter også i landsstyret i Arbeidsmandsforbundet, i bransjerådet for bergverk og i LOs representantskap, og har vært politisk aktiv for Arbeiderpartiet i nesten to tiår – 16 av dem som folkevalgt lokalt.

FriFagbevegelses velgerguide: Slik svarer partiene om arbeidsliv og ulikhet

Gruvearbeideren sitter i dag som leder for Sokndal Ap, og står foran stortingsvalget som nummer 10 på Aps liste fra Rogaland. Det gir ham små sjanser for å komme inn på Stortinget. Han driver likevel aktiv påvirkning på valgresultatet, spesielt gjennom sosiale medier, og vil overbevise folk om at landet trenger et regjeringsskifte.

– Den sittende regjeringens kutt i sosiale goder har rammet de som har aller minst, og de har rammet arbeidsfolk. Regjeringen har til og med gått ut og anerkjent det uorganiserte arbeidslivet, sier Frank Toks.

Han peker på at Ap i sitt partiprogram foreslår å doble fagforeningsfradraget, og at partiets politikk er på rett vei: – Arbeiderpartiet er gått tilbake til røde verdier.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse