JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gunn er ny leder i Trøndelag

Det skjer så mye bra i avdeling 8 Midt-Norge at da Gunn Kaaløy Spilling ble spurt om å stille til valg som ny leder, kunne hun ikke si nei. 

Pål Sture Nilsen

Ane Børrud 

ane.borrud@lomedia.no

Da Gunn Kaaløy Spilling flyttet til Steinkjer med en bachelor i filmvitenskap i sekken, trengte hun jobb. Hun søkte på en stilling som kundeveileder hos svartjenesten i Statens vegvesen, og fikk den. 

– De ville ha folk med utdanning, men var ikke så nøye med hva slags utdanning, ler hun. 

Men jobben var likevel ikke så ukjent for henne. Hun har hatt arbeid ved flere forskjellige kundesenter, både da hun studerte i Lillehammer og da hun bodde i Trondheim

– Men så fikk jeg barn med en fra Steinkjer, og da jeg flyttet hit, så ble det Vegvesenet. I desember har jeg vært ansatt i ti år. 

Fagligpolitisk utvalg

Veien inn i Arbeidsmandsforbundet var ifølge Spilling litt tilfeldig. Hun deltok på et kurs gjennom LO stat, og ble etterhvert kjent med organisasjonsarbeider Marte Martinussen.

– Jeg fikk veldig god oppfølging av Marte, forteller hun. 

For fem år siden ble hun spurt om hun ville være med i det fagligpolitiske utvalget i avdelingen. Etter noen måneder kom en ny forespørsel: Kunne hun være leder av utvalget? Det kunne hun.

Deretter ble hun møtende vara i styret, som det heter. Det betyr at hun møtte på styremøtene, men hadde bare stemmerett dersom det var forfall hos noen av styremedlemmene. Men tale- og forslagsrett, det hadde hun.  

– Jeg var ganske aktiv i styret, og var vara fram til med juli i fjor, da ble jeg sekretær og gikk rett inn i arbeidsutvalget. Med unntak fra mars 2020 til mars 2021, da jeg var medlem av HK mens jeg hadde et engasjement i LOs serviceprosjekt. 

Et sterkt AU i ryggen

Spilling var usikker på om hun skulle si ja til å ta over som leder i avdelingen. Men hadde lyst til å bli med videre, siden det skjer så mye positivt i avdelingen. Dessuten fikk hun et sterkt arbeidsutvalg (AU) i ryggen. Kristin Almhjell Jensen sa ja til å bli sekretær, og Ann Jeanette Westrum fortsatte som nestleder.  

– Så nå er vi tre kvinner i AU, sier Spilling fornøyd. 

Og det er ikke bare i toppen i avdelingen det er aktive kvinner. Kvinnenettverket i avdelingen, for jenter i anleggsbransjene, er i startgropa, og ifølge Spilling et utrolig bra tiltak. 

– Det er et helt nytt segment. Plutselig får vi med unge jenter som er lærlinger og som ikke har funnet noe fellesskap før! De var kjempeaktive på årsmøtekurset og årsmøtet! 

Ferske flinke folk

Og det er ikke bare i kvinnenettverket det er kommet nye krefter. Alle de fire utvalgslederen i avdelingen er nye i vervet. 

– Det er veldig gøy! Samtidig er det drevne folk som er med i utvalgene, så det kommer til å gå bra. Det er så mye fint som skjer i avdelingen vår. Det er et veldig engasjement med mange nye personer. 

For det er akkurat det mener hun avdelingen er god på. Å få inn nye folk og ta vare på dem. 

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse