JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høring om konkursen i Oslo Vei

Kommunerevisjonens rapport om konkursen i Oslo Vei er nå offentliggjort. I begynnelsen av juni blir det høring, varsler Marianne Borgen (SV).

Bjørn A. Grimstad

ane.borrud@lomedia.no

Finanskomiteen og samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo legger nå siste hånd på verket for å finne en dato for en felles høring. Bakgrunnen er konkursen i det heleide kommunale selskapet Oslo Vei AS.

– Det har aldri vært et skikkelig politisk fokus på hvordan konkursen i Oslo Vei kunne skje, og det er nærliggende å se på det politiske ansvaret, sier Marianne Borgen (SV), leder av samferdsels- og miljøkomiteen.

Kritisk gjennomgang

Borgen er glad for at kommunerevisjonens rapport nå er offentliggjort.

– Vi er glade for at alt nå er offentliggjort. Dermed kan vi også ha en offentlig høring, som er åpen for alle, inkludert media.

I tillegg til kommunerevisjonens rapport, foreligger også protokoll fra kontrollutvalget (sak 25/14), som har behandlet kommunerevisjonens rapport.

– Disse dokumentene er et godt utgangspunkt for en kritisk gjennomgang av hva som har skjedd, mener Borgen.

Høring i juni

Høringen vil skje i begynnelsen av juni. Hva som vil skje av politiske etterspill, vil ikke Borgen forskuttere.

– Først må vi se hva som kommer frem under høringen. Så må de politiske partiene sette seg ned og spørre: Hva er konsekvensene av det vi har hørt? Jeg vil ikke forskuttere hva skal skje, men det er klart at dette er en svært alvorlig sak, understreker lederen av samferdsels- og miljøkomiteen.

I tillegg til den politiske prosessen rundt konkursen i Oslo Vei, har boet saksøkt Oslo Vei for en halv milliard kroner etter konkursen.

– Den prosessen går uavhengig av vår politiske prosess, poengterer Borgen.

I bystyret før sommerferien?

Marianne Borgen håper at bystyret klarer å få satt konkursen i Oslo Vei på dagsorden før de tar sommerferie.

– Vi har ventet forferdelig lenge på rapporten fra kommunerevisjonen. Nå som vi har fått den, synes jeg ikke vi skal somle. Men samtidig så må vi bruke den tiden vi trenger, avslutter hun.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse