JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kenneth er ny leder i Nordland

Den første gangen Kenneth Jensen deltok på et årsmøte i avdeling 4 Nordland, var på 25-årsdagen hans. 32 år senere valgte årsmøtet i avdelingen han som ny leder.

Jan-Erik Østlie

ane.borrud@lomedia.no

Kenneth Jensen er anleggsarbeider i Implenia. Det vil si: Nå er han hovedtillitsvalgt, og tilbringer dagene på kontor og i møter. Men det er anleggsarbeider han er. På OPA, som han sier. For de uinnvidde: OPA er en forkortelse for overenskomsten for private anlegg. 

Om han noensinne vurderte noe annet enn anlegg, er tvilsomt. Da han gikk på ungdomsskolen, hadde han arbeidsuke hos en lokal maskinentreprenør. Senere fikk han sommerjobb samme sted. Da yrkesretning skulle stakes ut på midten av 1980-tallet, valgte han å gå på anlegg, gruve og tunnel – det som nå er bergverksfag – i Sulitjelma. 

– Jeg synes anlegg var interessant, og så har det bare balla på seg, forklarer Jensen. 

1. mai har han 10-årsjubileum som ansatt i Implenia. Og som tillitsvalgt. 

Tillitsvalgt i løpet av en uke

Det tok nemlig en uke fra Kenneth Jensen begynte i Implenia til han ble tillitsvalgt. Nå er han hovedtillitsvalgt for alle anleggsarbeiderne i bedriften. 

Det hørtes kanskje voldsomt ut å bli tillitsvalgt etter en uke? Vel, det var ikke helt tilfeldig. Man kan si at tidligere valg og verv førte ham dit.

Jensen jobbet først hos LNS, så i Mesta Entreprenør fra 2005 til bedriften ble lagt ned i 2012. Året etter at han starta i Mesta ble han plasstillitsvalgt. 

– Jeg var tunnel-tillitsvalgt da vi la ned drifta i 2012, forteller han. 

Alle hos Mesta Entreprenør fikk tilbud om jobb hos Implenia. Akkurat da passet det ikke for Jensen å være pendler, og han tok seg jobb hos en lokal entreprenør. Men to år senere var han klar for Implenia. Og Implenia var klar for ham. 

– Jeg møtte jo igjen de gamle arbeidskameratene mine fra Mesta, og det var derfor de valgte meg som tillitsvalgt etter en uke, forklarer han. 

– Føler at jeg kan bidra litte granne

Hva er det så som gjør at han sier ja til ledervervet 32 år etter sitt første årsmøte i avdelingen? 

– Jeg fikk jo en del spørsmål om jeg ville stille, også av valgkomiteen. Og jeg føler at jeg kan bidra litte granne. Jeg har vært vara til styret i mange år, og da forrige leder Kjell Einar Kristiansen hadde permisjon, var jeg fungerende leder.  

Den største utfordringen for avdelingen er ifølge den ferske lederen avstandene. 

– Vi har en langstrakt avdeling på 90 mil, og det er en utfordring å få samla folk, særlig innen anleggsbransjene. 

Målet er at avdelingen skal bli mer politisk synlig. Sånn som for eksempel samferdselsgruppa i avdelingen er. Den har vært rundt på anlegg, har møter med politikere både lokalt og sammen med LO, og samarbeider med Fair Play i Nordland. 

– Intensjonen er at det fagligpolitiske utvalget skal bli like synlig som samferdselsgruppa! 

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse