JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Maskinfører Egil (66) har akkurat blitt headhuntet til ny jobb

Da sjefen i maskinfirmaet Pål Nordhagen AS for kort tid siden ringte og spurte om Egil Granlund kunne være med å bygge opp firmaets kompetanse på vann- og avløp, kunne han ikke si nei.

Ylva Seiff Berge

ane.borrud@lomedia.no

Egil Granlund var 17 år da han startet i å jobbe som maskinfører, og har stort sett jobba med vann og avløp i hele yrkeskarrieren.

I år har han 50-årsjubileum som maskinkjører. Og han er landsmøtets eldste delegat.

– Bransjen har utviklet seg enormt. Da jeg begynte, kjørte vi traktorgravene for Televerket. På slutten av 1970-tallet lagde vi fjernvarmegrøfter fra Brobekk og gjennom hele Groruddalen.

Egil bor på Gran på Hadeland, men er medlem av avdeling 2 Oslo/Akershus, og landsmøtedelegat.

– Jeg har jobba i Oslo i alle år, så det er naturlig for meg å være med her, slår han fast.

Det var daværende distriktssekretær Eirik Næss i avdelingen som fikk han med i styre og stell i avdelingen, som han sier.

Først i samferdselsgruppa, så i styret i avdelingen. Han har også vært med i bransjeråd og tariffråd for maskin.

For ikke så lenge siden fikk han en telefon fra Pål Nordhagen, om han ikke kunne tenke seg å begynne å jobbe hos ham. Arbeidsavtalen har blitt underskrevet denne uka, mens han har vært på landsmøtet.

– Jeg kunne jo ikke si nei når jeg ble bedt om å bidra til å bygge opp kompetanse på vann og avløp hos han Pål, smiler han

22. mai begynner han i den nye jobben, og i desember fyller han 67 år.

Han har ingen planer om å gå av med pensjon.

– Nei, jeg har lovet Pål å bli i jobb til jeg er 70! 

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse