JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ni kroner mer i timen til trafikkdirigent Arvid

– En meget god begynnelse for overenskomsten.
Nå skal resultatet ut på uravstemning. Arvid Eide er fornøyd med utgangspunktet.

Nå skal resultatet ut på uravstemning. Arvid Eide er fornøyd med utgangspunktet.

Ylva Seiff Berge

camilla.yndestad@lomedia.no

Etter to dager med forhandlinger ble det 30. mai enighet mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel om forslag til ny overenskomst for trafikkregulerende arbeider.

Dette er noe av det partene ble enige om:

• Et generelt tillegg på ni kroner

• Minstelønn heves med kr 12 

• Nattillegg skal minimum være 25 prosent av ordinær lønn.

– Jeg er rimelig fornøyd, sier trafikkdirigent og tillitsvalgt i Ramudden, Arvid Eide.

– Utrolig spennende

Forhandlingene hadde et aldri så lite historisk sus over seg: Dette var nemlig første gang at trafikkdirigentene forhandlet på egen overenskomst.

I januar i fjor fikk de egen tariffavtale, og siden da har det gått slag i slag. I Ramudden, der Arvid Eide er ansatt, er det 13 avdelinger, fra Steinkjer i nord til Kristiansand i sør. Bortsett fra to, har alle nå fått tariffavtale og tillitsvalgt på plass.

– Det har vært utrolig spennende å få være med på hele prosessen. Vi har fått en meget god begynnelse for overenskomsten, og så kommer det nye forhandlinger senere med nye muligheter, sier Eide.

Økte timesatser

Med generelt tillegg på ni kroner og heving av minstelønn med 12 kroner, ser de nye minstelønssatsene slik ut:

Trafikkmedarbeiderne: 225,50 kroner i timen,

Øvet trafikkmedarbeider:239,50 kroner i timen.

Godtgjørelsen for lagleder går også opp, fra 18 kroner til 20 per arbeidede time.

Uforutsigbar arbeidstid

Partene ble også enige om en endring i bilag 13 om HMS og arbeidstøy: Nå skal alle arbeidstakere ha rett til «tilpasset ordinært arbeidstøy til kvinner og menn der unisexmodell ikke er tidsfredsstillende …»

Begge partene erkjenner også at bransjen har utfordringer som gjelder fast og uforutsigbar arbeidstid. Fram mot neste oppgjør skal de jobbe videre med dette og se på mulige løsninger, tilpasset både de ansattes og bedriftens behov.

I den forbindelse skal settes ned et sammensatt utvalg, med medlemmer fra både Arbeidsmandsforbundet og NHO Service og Handel, samt deltakere fra bedriften. Planen er at de skal skrive en rapport med problembeskrivelse og forslag til løsning.

Nå skal resultatet ut på uravstemning til medlemmene, og fristen for å svare er 13. juni.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse