JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Arbeidsmandsforbund krever full boikott av VM i Qatar

På landsmøtets siste dag vedtok en enstemmig sal full boikott av fotball-VM i Qatar i 2022.
For to dager siden ga landsmøtesalen i Norsk Arbeidsmandsforbund rødt kort til Fotball-VM i Quatar. I dag vedtok landsmøtet full boikott.

For to dager siden ga landsmøtesalen i Norsk Arbeidsmandsforbund rødt kort til Fotball-VM i Quatar. I dag vedtok landsmøtet full boikott.

Ylva seiff Berge

ane.borrud@lomedia.no

Det var etter innledningen til Gerd Kristiansen om den faglige situasjonen at Thorbjørn Jungård tok til orde for full boikott av fotball-VM i Qatar.

- Qatar har lovet bot og bedring. Det er rene slavelignende forhold. Det dør en arbeider annenhver dag. Annenhver dag, folkens. Det er uverdige forhold, slo Jungård fast fra talerstolen.

«Landsmøtet i Norsk Arbeidsmandsforbund står i spissen i kampen mot arbeidslivskriminalitet både nasjonalt og internasjonalt. Forbundet krever full boikott fra norske myndigheter og Norges Fotballforbund av VM i fotball i Qatar 2022», åpnet forslaget som Jungård leverte inne til redaksjonskomiteen. I dag ga landsmøtet Jungård sin fulle støtte ved å vedta forslaget enstemmig.

Kulldriften på Salbard må fortsette

Totalt vedtok landsmøtet 7 uttalelser. I uttalelsen «Bergindustrien er viktig for Norge», lagt frem av komiteen for politiske uttalelser, slår forbundet fast at dersom Norge skal hevde suverenitet og opprettholde bosettingen på Svalbard så må driften i Store Norske opprettholdes.

- En avvikling av kulldriften vil få dramatiske konsekvenser for alle som er bosatt på øygruppa og for Norges rolle i nordområdene, står det.

Renholdsarbeid å leve av og med

Brede Edvardsen og Trine Wiig Hagen fremmet forslaget «Renholdsarbeid å leve av og med». I går gikk alle delegatene på landsmøtet fra renhold opp på scenen for å støtte forslaget. I dag støttet hele landsmøtet uttalelsen.

Et av kravene fra Arbeidsmandsforbundet er til offentlige anbud.

- Norsk Arbeidsmandsforbunds landsmøte krever derfor at det må etableres rutiner for at offentlige anbud i renholdsbransjen, med krav til kvalitet, kompetanse og helse, miljø og sikkerhet.

Stopp hatprat

Ulf-Terje Eliassens forslag til uttalelsen «Stopp hatprat» ble også enstemmig vedtatt i dag. Dermed har Arbeidsmandsforbundet landsmøtet forpliktet seg til stå opp mot hatprat på nettdebatter.

- Vi vil aktivt svare konspiratoriske, hatske og generaliserende kommentarer og innlegg på nett, med fakta og kunnskap. Norsk Arbeidsmandsforbund oppfordrer alle gode krefter om å gjøre det samme, heter det i uttalelsen.

I tillegg vedtok landsmøtet uttalelsene " Bergindustrien er viktig for Norge" «Til kamp for et anstendig arbeidsliv», «Vern om rettighetene til våre fiskeressurser» og «Forsterket satsing på samferdsel».

LES ALLE UTTALELSENE HER

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse