JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2020

Renholdere får ny lønn

Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel har blitt enige om overenskomst for renholdsbedrifter etter to dager med forhandlinger.
Illustrasjon

Illustrasjon

Tri Nguyen Dinh

Oppgjøret gir renholderne en lønnsøkning på 3,73 kroner i timen fra 1. september 2020. Tilleggene for fagbrev og arbeid på natt økes også.

– Vi er fornøyde med oppgjøret. For renholderne var det viktig å finne en løsning på uenigheten om lønn for reisetid mellom oppdrag, og det har man klart, sier nestleder Brede Edvardsen i Norsk Arbeidsmandsforbund.

Partene har også blitt enige om at arbeidsgiver skal dekke merutgifter for slike reiser. Det er i tillegg gjort flere endringer i teksten i overenskomsten.

– Frontfagets bestemmelse om at bedrifter ikke kan forskjellsbehandle når det gjelder utbetaling av sykepenger er inntatt i protokollen, heter det i pressemeldingen.

Forhandlingsresultatet blir sendt ut på uravstemning blant medlemmene. Fristen er 22. desember.

Oversikt: Her er resultatene fra lønnsoppgjøret

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse