JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Said Hassen Hamed hedret med pris

Renholderen ble belønnet med Magny Hansens minnepris av Arbeidsmandsforbundet i Vestland.
Renholderen Said Hassen Hamed, som er hovedtillitsvalgt i bedriften Coor, har fått avdeling 6 Vest sin hederspris: Magny Hansens minnepris.

Renholderen Said Hassen Hamed, som er hovedtillitsvalgt i bedriften Coor, har fått avdeling 6 Vest sin hederspris: Magny Hansens minnepris.

Sissel H. Rasmussen

ane.borrud@lomedia.no

Said Hassen er fra Eritrea. En 30 år lang krig mellom Etiopia og Eritrea gjorde ham til flyktning.

– Jeg var flyktning i mitt hjemland to ganger. Først flyktet vi opp i fjellene i 1975. Da det ble roligere flyttet vi hjem igjen. To år senere måtte vi flykte igjen. Denne gangen ble hele byen vår brent ned. Det var ikke trygt å flytte tilbake. De voksne i familien bestemte at vi måtte flykte til Sudan, har han tidligere fortalt til Arbeidsmanden.

Etter noen år gikk Saids reise videre til Egypt, hvor han gikk på videregående skole. I 1988 kom han til Norge, fortsatt som flyktning.

Said kom til Norge for å studere. I 1994 skaffet en venn ham jobb i West renhold, som det het den gangen. Der ble han tillitsvalgt og etter hvert hovedtillitsvalgt. Etter et oppkjøp i 2018 ble han med til Coor, der han nå er hovedtillitsvalgt.

– Jeg trives så godt, jeg kan ikke tenke meg å jobbe andre steder.

Det var en tillitsvalgt i bedriften som fikk ham organisert.

– Jeg har alltid vært opptatt av organisasjonsarbeid. I Egypt var jeg medlem av den eritreiske studentforeningen. Så det å organisere meg var en selvfølge, slår han fast.

Juryens begrunnelse

Den femte minnepris-mottageren ble annonsert under årsmøtet i avdelingen i helga.

I statuttene for prisen står det blant annet at prisen skal tildeles en som har vært en god representant for medlemmer og for avdelingen gjennom perioden. En som har vært aktiv. En som har fremmet saker på vegne av medlemmene eller avdelingen, enten på bedrift, i forbundet eller politisk.

Da avdelingsleder Knut-Johannes Berg annonserte hvem som hadde vunnet årets pris, sa han: 

«Årets pris går til en tillitsvalgt som i perioden har gjort en stor jobb for sine medlemmer i renholdsbransjen. Han er en tillitsvalgt som har vært til stede i mange av forbundets organer, så som avdelingsstyret, landsstyret, bransjeråd og tariffråd med mer. Han har vært sentral i arbeidet rundt rengjøringsklubben og organisering av renhold i en årrekke, og vi har på grunn av det en av de best organiserte rengjøringsgruppene i forbundet.

Det er en glede å få tildele årets utgave av Magny Hansens minnepris til Said Hassen Hamed fra Coor.»

Leder i avdeling 6 Vest, Knut-Johannes Berg, overrekker prisen til Said Hassen Hamed.

Leder i avdeling 6 Vest, Knut-Johannes Berg, overrekker prisen til Said Hassen Hamed.

Reidar Løvaas

 

– Bra at vi hedrer Magny

– Jeg er veldig stolt og setter stor pris på at avdelingen har gjort det mulig for meg å bidra til å hjelpe andre medlemmer, sier hedersprismottageren selv.

Han har vært aktiv i avdelingen siden 2006, sitter i styret, er krumtappen i avdelingens ressursgruppe for innvandrere og leder i Bergen Rengjøringsklubb. Den samme som Magny Hansen etablerte.

– Det er bra at vi hedrer Magny. Det var hun som startet rengjøringsklubben i Bergen.

Magny Hansen ble tillitsvalgt for renholderne i Bergen i 1970, og hadde et stort hjerte for Bergen Rengjøringsklubb. Siden ble hun kontoransatt i Hordaland Arbeidsmandsforening og forretningsfører i avdeling 6, det som i dag tilsvarer distriktssekretær.

I et minneord etter Hansens død i juli 2018 skrev daværende forbundsleder Erna Hagensen om Magny Hansen at hun var en person som hadde vist omsorg for sine medmennesker, hadde gjennomføringskraft og en sans for rettferdighet som gjennomsyret alt hun gjorde.

I denne ånden startet avdeling 6 Vest i 2019 opp et arbeid for å etablere en minnepris i Magny Hansens navn, som blir delt ut på avdelingens årsmøte. 

Disse har fått prisen

2020: Vekteren Hilde Thue

2021: Anleggsarbeideren Håkon Småbrekke

2022: Vekteren Hege K. Mjelde

2023: Vekteren Knut Johannes Berg

2024: Renholder Said Hassen Hamed

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Disse har fått prisen

2020: Vekteren Hilde Thue

2021: Anleggsarbeideren Håkon Småbrekke

2022: Vekteren Hege K. Mjelde

2023: Vekteren Knut Johannes Berg

2024: Renholder Said Hassen Hamed