JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidstiden ligger fast

Regjeringen endrer ikke dagens arbeidstidsordninger.

christina.halvorsen@anb.no

Det fastslo arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) fredag, da Ap og LO inviterte til fagligpolitisk valgkampåpning i Oslo.

– Stortingsmeldingen om arbeidsmiljø åpner ikke for å endre dagens arbeidstidsordninger, men konkluderer med at denne på en god måte balanserer arbeidstakerens helse og arbeidslivets behov for fleksibilitet, sa Bjurstrøm, og satte dermed et foreløpig punktum for den opphetede debatten om såkalte Nordsjø-turnuser.

Dispensasjoner

Bjurstrøm pekte på at visse arbeidstidsordninger har vært under stor debatt og at det har vært stilt spørsmål ved om ordningene er gode nok, særlig i bransjer der man over lang tid er sammen med brukeren, som i barnevernsinstitusjoner.

– Høyresiden bruker dette for å si at vi ikke har fleksibilitet. Den er der, men den fordrer at de sentrale organisasjonene som har oversikt skal gi sin tilslutning, og de gjør det i de fleste tilfeller. I 19 av 20 tilfeller er det slik at dispensasjonene gis, sa Bjurstrøm.

Samtidig sa Bjurstrøm at hun er opptatt av at ordningene skal fungere godt.

– Sammen med partene skal vi se på hvordan det kan gjøres enklere og mer forutsigbart å bruke dem, men arbeidstidsordningene ligger fast, fastslo statsråden.

Positive resultater

Under sitt innlegg pekte Bjurstrøm på flere utfordringer i norsk arbeidsliv, blant annet useriøsitet i enkelte bransjer og ufrivillig deltid. Men hun slo også fast at det i hovedsak står bra til.

– Meldingen viser at det er bra i norsk arbeidsliv, dette er viktig for alle de menneskene som faktisk jobber og for de som driver virksomhet i Norge. Det er et stort konkurransefortrinn at Norge har et arbeidsliv som er stabilt, rolig og har lavere konfliktnivå sammenlignet med mange andre land. Dette er et resultat av kontinuerlig arbeid, fastslo statsråden. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse