JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi lar oss ikke presse

Divisjonsdirektør Thomas Reinertsen i Reinertsen AS sier at bedriften ikke vil strekke seg lenger i forhandlingene med klubben. – Nå venter vi spent på at de skal modere seg. De ansatte er også best tjent med et ansvarlig oppgjør, sier han.03.02.2012
15:14
16.12.2013 18:17

Konflikten ser ikke ut til å løse seg med det første. Divisjonsdirektør Thomas Reinertsen i Reinertsen AS sier til Magasinet for fagorganiserte at han mener bedriften har strukket seg så langt han føler det er forsvarlig å gå. Han sier klubben fikk 100 prosent uttelling på alle andre krav, og 50 prosent på kronekravet.

– Vi er en bedrift som er vant til å tjene penger, men det skjedde ikke i 2011 fordi noen prosjekter gikk dårlig. 100 personer har fått permitteringsvarsel, men foreløpig klarer vi å holde dem i arbeid. Derfor har vi gått for et moderat oppgjør for alle i Reinertsen AS, sier han.

– Men de ansatte ligger langt under gjennomsnittet for Verkstedoverenskomsten, hvorfor skal ikke lønna løftes opp på nivå med konkurrerende bedrifter?

– Vi har ingen målsetting om å være lønnsledende. Vi har et lavere lønnsnivå enn Aker og Aibel, og det er en fordel for oss. Vi har ingen problemer med å skaffe ressurser, vi har en enorm søkerpågang, hevder Reinertsen, som likevel ser argumentet til de ansatte som har gått til aksjon.

Ansvarlig

– Men det er vår oppgave å ivareta et ansvarlig oppgjør. Vi har ikke tilstrekkelig horisont i ordreboka, og må ha et kostnadsnivå så vi kan vinne fremtidige oppdrag, sier han.

Gå-sakte-aksjonen har nå pågått i tre uker. Reinertsen sier at han har et relativt avslappet forhold til det, men at han gjerne skulle sett at de 100 organiserte hadde kommet seg tilbake i normal drift.

– Vi skal ikke ha det slik at de ansatte bare kan gå til aksjon når de ikke får det som de vil. Vi lar oss ikke presse til et oppgjør i uansvarlighet. Vi får heller gi mer når det går bra igjen, sier divisjonsdirektøren.

– Tillitsvalgte bidrar lite

– Klubben har gått tilbake på kravet sitt med én krone, hvorfor kan ikke dere følge etter?

– Det er en meget sparsommelig bevegelse. Jeg har ikke opplevd tillitsvalgte som har bidratt så lite, sier Reinertsen.

Forbundssekretær Jørn Eggum i Fellesforbundet har sagt seg villig til å stille i møte med partene. Den invitasjonen takker Reinertsen ja til.

– Absolutt, jeg stiller gjerne, avslutter han.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
03.02.2012
15:14
16.12.2013 18:17Mest lest


Flere saker