JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gull i NM for institusjonskokker

Christian Andersen Holden og Dag Rasmussen vant lag-NM i institusjonskokkfaget.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

De to fagforbundsmedlemmene er ansatt ved Kongsberg sykehus, Vestre Viken HF. Finalen ble arrangert i forbindelse med Smak 2011 på Lillestrøm i forrige uke.

Oppgaven gikk ut på å lage lunsj og middag med dessert til 12 pasienter på en allmennpsykiatrisk sengepost. Pasientene er i alderen 30-50 år. Fire av pasientene skal ha laktovegetarisk kost. Dagsmenyen skal ikke koste mer enn kr. 55 per porsjon for alle måltidene.

Kreative og flinke

Det var seks lag som kjempet i finalen, men dommerne var ikke i tvil om hvem som fortjente seieren, ifølge en pressemelding.

- Gullvinnerne viste at de både er kreative og flinke til å få fram de gode smakene. Jeg sier bare nam, sa hoveddommer Morten Heiaas i begrunnelsen.

Med seg i dommerpanelet hadde han Vidar Arnesen, kjøkkensjef ved Oslo Universitetssykehus og Pål Jetmundsen, matfaglig ansvarlig i Tine Storhusholdning. Kari Sygnestveit, klinisk ernæringsfysiolog ved Haukeland sykehus og Karin Linden, leder av Kost og Näring i Sverige vurderte spesialkosten.

Et samlet dommerpanel mente også at laget fra Kongsberg sykehus hadde løst oppgaven med spesialkost på en fortreffelig måte.

Her er menyen

Christian Andersen Holden og Dag Rasmussen serverte en fargerik meny.

– Lunsjen besto av lyrkaker på gulrotbrød med roccolasalat, tzatziki med squash, eksotisk råkost, løkkompott, balsamico gastric. Spesialkosten besto av samme tilbehør, men lyrkakene var byttet ut med krydderurterkaker.

– Middag var honning og soyabraisert svinerullade fylt med mangochutney, soltørket tomat og fennikel. I tillegg besto menyen av ribolita med lime, stekt shiitkake, søtpotetpure, basilikum og hvitløkstekt paprika. Spesialkosten besto i ris- og kikertrullade fylt med mangochutney, soltørket tomat og fennikel.

– Til slutt slo laget til med en epledrøm av en dessert: Krydderkokte epler og pærer, eplesaus, snøfriskkrem med pæresmak, ristede cashewnøtter, lys sjokoladeganach med bringebær, ananas og appelsinsalsa, bringebærcoulis.

Annonse
Annonse