JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Pressa fram det vi kunne

NTL-leder John Leirvaag sier streiken var avgjørende for å få ut såpass mye fra staten.02.06.2012
07:28
16.12.2013 19:24

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

– Dette ville ikke vært mulig uten streiken. Vi måtte presse en høst motvillig arbeidsgiver, og jeg vil rette en stor takk til medlemmene som har streika på vegne av oss alle. Jeg er helt sikker på at vi har presset ut det som var mulig å presse ut, sier leder John Leirvaag i Norsk Tjenestemannslag.

Det generelle tillegget på minimum 12 000 kroner, samt en klausul som sier at de skal få mer om de lokale forhandlingene i frontfaget blir store, gjør at resultatet anbefales enstemmig av LO Stats forhandlingsutvalg.

– Totalt sett sikrer det at medlemmene får det samme som frontfaget. Ikke noe av dette har vært enkelt; penger, innleie eller klausul. Vi skulle gjerne fått en god del mer på tekst og justeringer, sier han.

Nå understreker han hvor viktig det er at medlemmene deltar i uravstemningen som har frist 22. juni. Blir det et «nei», blir det ny streik.

At Unio sier nei til avtalen, tror ikke Leirvaag får store konsekvenser.

– Det må komme av at de ikke synes totalpakken traff deres medlemmer like godt som våre. Man må alltid måle skisser opp i mot egne medlemmer. Vi håper jo samarbeidet kan frtsette i framtida, for vi mener det har vært fruktbart.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
02.06.2012
07:28
16.12.2013 19:24Mest lest


Flere saker