– Hygienen er blitt bedre
– Hygienen i norske slakteriet er blitt bedre siden 2006, mener Mattilsynets direktør.
Tilsynets administrerende direktør Joakim Lystad i Mattilsynet sa dette etter et møte med landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) fredag.
Sammen med folk fra Helsetilsynet orienterte Lystad landbruksstatsråden om den hygieniske situasjonen i slakteribransjen etter medieoppslag om at hygienen ved norske slakterier ikke er tilfredsstillende.
Det er den senere tids tilfeller av e. coli-smitte hos barn som var bakgrunn for møtet i Landbruksdepartementet. Lystad understreker at slakteribransjen har satt i verk flere tiltak for å bedre hygienen etter det forrige utbruddet av e. coli-smitte her i landet i 2006.
– Også samarbeidet med andre aktuelle parter på dette området, som Helsetilsynet, er blitt bedre. Vi kjenner ikke årsaken til utbruddet av e. coli-smitte. Kjøtt og annen mat kan være en årsak, men det vet vi ikke, og vi vet heller ikke om vi finner årsaken, sier Lystad.
Brekk har inntrykk av at samarbeidet mellom de aktuelle aktørene i slakterisektoren er godt, og at de tar utbruddet av e. coli på alvor.
Ketil Tveitan i Helsetilsynet sier at det ikke er noe nytt i arbeidet med å oppspore smittekilden til e. coli-utbruddet. (ANB-NTB)