JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Hygienen er blitt bedre

– Hygienen i norske slakteriet er blitt bedre siden 2006, mener Mattilsynets direktør.

Tilsynets administrerende direktør Joakim Lystad i Mattilsynet sa dette etter et møte med landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) fredag.

Sammen med folk fra Helsetilsynet orienterte Lystad landbruksstatsråden om den hygieniske situasjonen i slakteribransjen etter medieoppslag om at hygienen ved norske slakterier ikke er tilfredsstillende.

Det er den senere tids tilfeller av e. coli-smitte hos barn som var bakgrunn for møtet i Landbruksdepartementet. Lystad understreker at slakteribransjen har satt i verk flere tiltak for å bedre hygienen etter det forrige utbruddet av e. coli-smitte her i landet i 2006.

– Også samarbeidet med andre aktuelle parter på dette området, som Helsetilsynet, er blitt bedre. Vi kjenner ikke årsaken til utbruddet av e. coli-smitte. Kjøtt og annen mat kan være en årsak, men det vet vi ikke, og vi vet heller ikke om vi finner årsaken, sier Lystad.

Brekk har inntrykk av at samarbeidet mellom de aktuelle aktørene i slakterisektoren er godt, og at de tar utbruddet av e. coli på alvor.

Ketil Tveitan i Helsetilsynet sier at det ikke er noe nytt i arbeidet med å oppspore smittekilden til e. coli-utbruddet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse