JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler fengselsstreik fredag

De ansatte i norske fengsler varsler at de vil gå ut i politisk streik fredag. Kravet er flere ansatte.08.11.2009
21:19
16.12.2013 11:48

Fengselsbetjentene i norske fengsler vil fredag gå ut i en to timer lang politisk streik i protest mot regjeringens statsbudsjett, som legger opp til kutt i antallet plasser på fengselsskolen. Under streiken må de innsatte sitte innelåst på cellene.

– I de to timene så stopper hele fengselsnorge opp, og det gjør vi for å si ifra at nok er nok. Vi trenger flere ansatte og vi trenger flere ressurser for å drive fengselsnorge på en forsvarlig måte, sier leder for Norges Fengsel og Friomsorgsforbund, Geir Bjørkli, til NRK.

Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet deler imidlertid ikke fengselsbetjentenes virkelighetsforståelse. Han påpeker at kriminalomsorgen de siste årene har hatt ekstraordinært høye opptak, og at de nå er justert ned. Pedersen sier man skal gjennomføre en kartlegging før partene samarbeider om en bemanningsrapport for å se hvordan kompetansen skal settes sammen i fremtiden. (ANB-NTB)

St) i Justisdepartementet deler imidlertid ikke fengselsbetjentenes virkelighetsforståelse. Han påpeker at kriminalomsorgen de siste årene har hatt ekstraordinært høye opptak, og at de nå er justert ned. Pedersen sier man skal gjennomføre en kartlegging før partene samarbeider om en bemanningsrapport for å se hvordan kompetansen skal settes sammen i fremtiden. (ANB-NTB)

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
08.11.2009
21:19
16.12.2013 11:48Mest lest


Flere saker