JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Matpakka fortsatt populær

Dobbelt så mange spiser matpakke som kantinelunsj på jobben.

kjell.werner@anb.no

Det viser en undersøkelse som Sentio Research har utført for Landbruks- og matdepartementet. Fire av ti nordmenn sverger nemlig til egen matpakke.

– Ei god matpakke er en sunn og rimelig måte å få seg formiddagsmat på, sier landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Matministeren er selv en varm forsvarer for matpakka, men innrømmer at det er vanskelig å få til å smøre sin egen nistepakke i hverdagen som minister.

Fire av ti

41 prosent av de 700 som deltok i undersøkelsen, sier de velger matpakke. 22 prosent holder seg til kantinemat, mens bare tre prosent sikrer seg lunsjmat på butikk eller kiosk. 24 prosent spiser lunsj hjemme.

29 prosent sier de smører seg matpakke daglig, mens 39 prosent aldri gjør det. Den viktigste begrunnelsen for å velge matpakke, er prisen. Seks av ti lager matpakka ferdig kvelden før.

Sunnhet

De som deltok i undersøkelsen ble bedt om å peke på hva de legger vekt på ved valg av lunsjmeny. Her svarer en tredel helse og sunnhet. 88 prosent av de spurte sier de ikke har skiftet lunsjvaner i løpet av de siste fem årene. Bare 12 prosent har altså lagt om vanene.

Undersøkelsen ble tatt opp i forbindelse med «Smakens uke» som Landbruks- og matdepartementet arrangerte sammen med opplysningskontorene første uka i november. (ANB)

Annonse
Annonse