JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Interessetid» utbredt

Birgit Tandberg i Fellesforbundet sier at det dessverre er slik at mange lærlinger i hotell- og restaurantbransjen blir presset til å jobbe mye gratis.

has@lomedia.no

«Interessetid» kaller bedriftene det.

– Jo grommere kjøkkenet eller kjøkkensjefen er, desto mer overtid må lærlingene jobbe, sier lederen av Oslo og Akershus hotell- og restaurantarbeiderforening.

Lønnskrav kommer

Foreningen har nå laget en oversikt over overtiden til fire av lærlingene, og vil hjelpe dem til å utforme et lønnskrav overfor Pascal for timene de har jobbet uten kompensasjon.

– Lærlinger som produserer, er råbillig arbeidskraft. Derfor må de i hvert fall få betalt for alle timene de jobber, understreker Tandberg.

Ukulturen overlever

Ifølge Tandberg er «interessetid» på 1-2 timer daglig veldig utbredt i bransjen. Når lærlingene selv blir kjøkkensjefer, forventer de det samme av lærlingene som det ble forventet av dem. Slik overlever ukulturen i bransjen, mener hun.

– Det er mange unge som ikke er forberedt på det som møter dem i arbeidslivet, påpeker Birgit Tandberg.

Annonse
Annonse