JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser rødgrønt frieri

Det gir nestleder Dagrun Eriksen i KrF klar beskjed om.

De rødgrønne kan altså glemme alle forsøk på å få Kristelig Folkeparti med på laget om de fortsetter etter valget.

På Senterpartiets landsmøte forrige helg fridde både Senterungdommens leder Sandra Borch og Sp-leder Liv Signe Navarsete til Kristelig Folkeparti. Den døra er imidlertid lukket, ifølge Dagrun Eriksen.

– Å gå inn og skulle være en slags fornyende kraft i en regjering som sitter med åtte års regjeringsslitasje vil være dødens posisjon for ethvert parti. Det vil være uaktuelt for KrF å skulle gå inn og påta seg en slik rolle, sier Eriksen, som fungerer som partileder i Knut Arild Hareides fravær, til Dagsavisen.

– Les også: Bunnmåling for Venstre

Eriksen sier hun takker høflig for å bli likt og ønsket, og at hun er veldig enig med dem som vil samle sentrum som en kraft i norsk politikk.

– Men jeg tror jeg her og nå kan si at det at er uaktuelt for oss å gå inn i en eksisterende regjering etter valget, sier Eriksen og gjør det klart at også den rødgrønne politikken gjøre det vanskelig.

– Les også: Grandes mål for valget

Eriksen ledet strategiarbeidet i KrF som tidligere åpnet for at partiet kunne samarbeide med Arbeiderpartiet, men landsstyret gjorde vedtak om å gå til valg på regjeringsskifte. Dermed avklarte de spørsmålet for KrFs landsmøte i Trondheim om to uker. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse